VIDEO | Sibiul, fortareata in timpul summitului. Nu au lipsit lunetistii

In aer sau la sol, fiecare moment din summit-ul de la Sibiu a fost atent supravegheat de personalul de securitate gata sa intervina in orice moment. Fortele de ordine au impanzit orasul, calitatea aerului si a apei a fost verificata permanent, lunetistii au stat pe pozitii, iar dispozitivele antitero erau gata sa blocheze oricand un eventual incident.

D.S., vineri 10 mai 2019 , 13:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sibiul a fost intesat de forte de securitate. Ieri in timpul summitului UE la care au participat 27 de sefi de stat si de guvern din Europa au fost luate cele mai drastice masuri de siguranta.

In zona centrala au fost sigilat canalele, cosurile de gunoi, s-au instalat sisteme speciale de supraveghere video, iar calitatea aerului si a apei a fost monitorizata permanent.

Citeste si: Summit unic in istoria UE

Pentru detectarea substantelor chimice din aer a fost adus un sistem unic la noi in tara iar lunetistii au vegheat traseul oficialilor.

Sibienii si turistii care au vrut sa vada delegatiile oficiale ale liderilor europeni sositi la summit au avut acces partial in Piata Mare din centrul orasului si asta dupa ce au fost verificati de filtrele de securitate amplasate in zona.

Filtre de securitate au fost amplasate si la intrarile in hoteluri.

Citeste si: VIDEO | Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană are loc, astăzi, la Sibiu! Liderii UE vor discuta despre următoarea agendă strategică pentru perioada 2019-2024

Pentru ca mai marii europei sa se simta cat mai in siguranta, in oras, au fost aduse echipamente pentru decontaminare in cazul unui incident chimic sau bacteriologic, iar in zonele centrale au fost amenajate spitale mobile.

Masurile de securitatea au fost asigurate la cel mai inalt nivel. Specialistii de la Centrul Medical de Medicina Preventiva al MAPN au recoltat pana si probe alimentare din fiecare produs care a ajuns pe masa delegatiilor prezente la summit. Si cum un astfel de eveniment trebuie pregatit in amanunt din timp, mai multe institutii ale statului au fost implicate intre care MAI,MAPN SRI, STS, SIE SI SPP.

La finalul evenimentului toata lumea a fost multumita de organizare, iar liderii europeni s-au declarat incantati de ceea ce au gasit la Sibiu.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si