VIDEO | Sisteme de securitate inteligente și ușile antiefracție, soluțiile care ne pot ține departe de un jaf
Aproape 50 de familii cad pradă zilnic spărgătorilor de locuințe în România, iar infractorii devin tot mai ingenioși și își îmbunătățesc tehnicile de furt. Grupările acționează în general la pont, după ce își filează cu atenție victimele, chiar și in mediul online! Sistemele de securitate inteligente, dar și ușile antiefracție sunt soluțiile care ne pot ține departe de un jaf, spun polițiștii. În plus, este recomandat să fim discreți când plecăm in vacanțe și să nu postăm fotografii pe rețelele de socializare ca să nu le dăm hoților de înțeles că locuința este goală.

Sisteme de securitate inteligente și ușile antiefracție, soluțiile care ne pot ține departe de un jaf
[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]In articol:
- Sistemele de securitate smart, la mare căutare
- Cum ne protejăm casa de hoți
- Hoții s-au digitalizat și ei
Sistemele de securitate smart, la mare căutare
Sistemele de securitate, fie că sunt alarme sau senzori de mișcare pot fi de mare ajutor, mai ales că prețurile unor astfel de dispozitive sunt chiar accesibile. Pe piață au apărut sistemele smart, care se pot conecta rapid la telefonul mobil și cu care puteți monitoriza de la distanță locuința. Eugen este producătorul unor astfel de gadgeturi.
Eugen Călinescu, product manager: „Aici avem un senzor de ușă sau de geam. Acesta se pune pe tocul ușii, asta în partea cealaltă a tocului. Iar când se deschide dă un semnal că cineva a intrat în casă. Aici avem un senzor de mișcare, care poate fi pus oriunde!”
Camerele de supraveghere smart sunt și ele extrem de căutate și utile. Captează atât imagine cât și sunet, iar unele funcţionează cu energie solară. În plus, camerele au și un difuzor prin care puteți comunica.
„Aceasta e o cameră de interior care se mișcă la 360 de grade. Aici avem o cameră video de exterior 360, solară. Ea poate fi montată fără a fi băgată in priză”
Citeste si: Cum amenajezi terasa perfectă și pentru iarnă? Noi avem toate răspunsurile
Cum ne protejăm casa de hoți
O altă soluție prin care vă puteți proteja locuința ar fi o ușă antiefracție, mai costisitoare decât o ușă standard, dar mult mai sigură, pentru că este imposibil de spart! Dacă sistemul de inchidere al casei este forțat, ușa se blochează!
Monica Dochia, manager vânzări: „Dacă cineva incearcă să pătrundă și să acționeze asupra butucului, bolțurile rămân blocate în toc. Tocul la fel, când se montează ușa, se toarnă beton în toc!”
În plus, cheile nu pot fi copiate.
Monica Dochia, manager vânzări: „Nu se poate smulge butucul de partea de interior. Butucul e foarte special, are cheie cu amprentă metalică mobilă care le face imposibil de copiat!”
Citeste si: Ce este „Internet pentru toată Romania”, proiectul de lege ce vizează toate instituțiile publice
Hoții s-au digitalizat și ei
Polițiștii spun că prevenția este cea mai bună, mai ales că hoții s-au digitalizat și ei și își filează victimele pe rețelele de socializare.
Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt IGPR: „Vă recomandam sa nu anunțați foarta multa lume si sa nu postati imagini pe retelele de socializare din care sa reiasa lipsa dumneavoastra de la domiciliu.”
Peste 18 mii de furturi din locuințe au fost inregistrate anul trecut în România, în ciuda pandemiei care ne-a ţinut mai mult în case.
Citeste si: Profită de reducerile de Black Friday pentru a-ți ilumina casa