VIDEO -Șobolani, căpușe și țânțari amenință Capitala. Nicio deratizare

Capitala este la un pas de a fi invadată de șobolani, căpușe și țânțari. Tratamentele care ar fi trebuit să ne scape de dăunători nu au făst făcute deloc.

Author: Iulian Ciurea luni 26 aprilie 2021 , 19:37

Nicio deratizare de primăvară în Capitală. Plin de șobolani
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ar trebui să răspundă autoritățile de unde această invazie. Operațiunile de dezinsecție și deratizare au fost oprite de mai bine de patru luni- astfel că nu

mai e mult până când în București- pe străzi, în gradini și-n parcuri- șobolanii se vor simții ca la ei acasă. Iar țânțarii și căpușele nu ne vor lăsa să ne bucurăm de o banală plimbare în parc.

„Nu ar fi ok, mai ales pentru copii să se întâlnească cu o căpușă sau șobolani care transmit foarte multe boli.

Lasă-mă că merge și așa! Este o vorbă de sus, de la împărăie..și-așa merge”, spun oamenii.

In fiecare luna, in parcuri si subsolurile blocurilor ar fi trebuit puse cutii cu otrava pentru sobolani, insa acest lucru nu s-a mai intamplat inca de la inceputul anului. In ceea ce priveste dezinsectia, aceasta ar fi trebuit inceputa înca de la finalul luni martie pentru a putea fi ucise larvele de tantari.

Nicio deratizare de primăvară în Capitală. Plin de șobolani

Specialiștii de la Institutul Național de Cercetare „Cantacuzino” din București avertizează că există o populație densă a țânțarului tigrul asiatic- iar dacă nu e stârpită- poate aduce boli grave- precum precum febra hemoragică Denga sau virusul Zika. Iar o dată cu creșterea temperaturilor- crește și riscul de transmitere a unui alt virus periculor- cel care provoacă febra West Nile.

„Mușcătura de țânțar de la malarie, ce-i drept modalitati prin care se pot transmite mai puțin în România. În schimb, la șobolan, aici luururile sunt mai complicate. Boli infectioase se trasnmit prin muscatura de sobolan, prin contactul cu urina. Sunt mai multe”, spune medicul infecționist Adrian Marinescu.

Departe de astfel de griji- în curtea Companiei Municipale Eco-Igienizare găsim parcate utilajele care ar trebui să împrăștie soluțiile prin oraș- mașini, care nu au fost folosite deloc anul acesta. Iar din cei peste 100 de angajați, 93 sunt în șomaj tehnic. Cei care mai vin la muncă sunt portarii, contabila și câțiva muncitori care se ocupă de dezinfecția din Primării.

Capitala, plină de șobolani, firma de deratizare, în insolvență

Reprezentanții companiei susțin că se face imediat anul de când municipalitatea nu a mai plătit nicio factură către firmă. Iar până acum s-au adunat datorii de până la 19 milioane de lei.

În aceste condiții, firma a fost nevoită să intre în insolvență. În plus, planul de deratizare și dezinsecție, deși este pus la punct, nu a fost aprobat încă de consiliul general al primăriei așa că angajații nu pot trece la treabă.

Astăzi a fost convocata o ședință extraordinară la Primăria Capitalei pentru a fi aprobat planul, însă consilierii nu s-au pus de acord așa că discuția s-a terminat în zece minute fără o concluzie.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si