VIDEO | Șoc în cazul Caracal | Gheorghe Dincă a avut un complice cu care a violat-o pe Luiza Melencu

Lovitură spectaculoasă de teatru în dosarul ororilor din Caracal. Un bărbat de 44 de ani a fost reţinut de procurori și este acuzat că și el ar fi violat-o pe Luiza. Bărbatul, considerat complicele monstrului care ar fi ucis cel puțin două copile, îl ajuta la muncă în gospodărie. Ar fi observat-o pe fată sechestrată în mașină și ,ca să tacă, Gheorghe Dincă l-ar fi lăsat și pe el să o abuzeze. În urmă cu trei luni, individul apărea la televizor cu arsuri pe mâini și îl apăra pe Dincă.

Author: D.S. miercuri 27 noiembrie 2019 , 16:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Potrivit surselor Știrilor Kanal D, suspectul reținut este Ștefan Risipiceanu.

Un bărbat de 46 de ani, acuzat de violarea Luizei Melencu după ce aceasta a fost răpită de Gheoghe Dincă, a fost reţinut miercuri, a anunţat Giorgiana Hosu, procuror şef

adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). 

Conform DIICOT, în 14 aprilie 2019, în jurul orei ora 12.00, după ce Gheorghe Dincă a răpit-o pe Luiza Melencu, bărbatul de 46 de ani a ajuns inopinat şi a văzut victima sechestrată în maşină, scrie News.ro.

Bărbatul, care era un apropiat al lui Dincă şi caren era folosit la muncile din gospodărie, i-a solicit lui Dincă să îi permită să aibă realţii sexuale cu adolescenta,

Actul de viol s-a petrecut cu acordul lui Dincă Gheorghe, a precizat reprezentantul conducerii DIICOT, adăugând că ambii au violat-o pe tânăra lipsită de libertate, în camera în care dormea Dincă.

Declarația integrală a Giorgianei Hosu, procuror-şef adjunct DIICOT:

V-am invitat astăzi aici pentru o declarație de presă în legătură cu dosarul Caracal.

Cu puțin timp în urma, procurorii DIICOT- Structura Centrală au reţinut un inculpat acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul menţionat, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Inculpatul, în vârstă de 46 ani a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta.

În fapt, la data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul DINCĂ GHEORGHE a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA, ce aştepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi.

Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism.
Precizez că inculpatul făcea parte din anturajul inculpatului DINCĂ GHEORGHE şi era folosit de către acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie.

La explicațiile oferite de către inculpatul DINCĂ GHEORGHE în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu MELENCU MIHAELA LUIZA.

În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul DINCĂ GHEORGHE a fost de acord.  Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul DINCĂ GHEORGHE, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate.

Doresc să precizez faptul că, bărbatul reţinut astăzi, autor al infracțiunii de viol în formă agravată, este o persoana fără ocupație, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil.  Este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

Aş dori să fac o subliniere foarte importantă pentru a evita speculațiile şi anume că, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.

De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participație la comiterea infracţiunilor reținute deja în sarcina inculpatului DINCĂ GHEORGHE.

Cu alte cuvinte, inculpatul reținut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de GHEORGHE DINCĂ.

Inculpatul va fi prezentat instanței de judecată, procurorii DIICOT urmând să solicite emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.
Procurorii DIICOT nu au ignorat nici o ipoteză de anchetă, au fost verificate toate variantele de lucru, iar la acest moment, sunt în măsură sa vă aduc la cunoştință, finalizarea dosarului până la sfârșitul acestui an.

Citeste si: Câte volume are, de fapt, dosarul Caracal! La procurori au ajuns doar 7 ”Am studiat o parte din dosar...rând cu rând”

În privința Luizei, adolescenta de 18 ani dispărută de acasă din aprilie, varianta  lui Dincă a fost cu totul alta. Criminalul ar fi stat de vorbă cu persoane din arest, cărora le-a spus clar:  ”Numai eu şi Dumnezeu ştim unde se află”. Acum, însă, la atâtea luni de atunci, el avea să mai răsucească încă o dată cuțitul în rana familiei Melencu.  ”Nu va fi găsită niciodată! Va rămâne un mister”,  au fost cuvintele lui, potrivit unor surse din caz.

 „ Gheorghe Dincă e detașat, nu știi dacă vine dintr-o asigurare de genul stai liniștit că nu pățești nimic, avem noi grijă sau pur și simplu e o defecțiune de tip psihic, s-a decuplat de la realitate, nu mai stă să-și imagineze consecințele faptelor sale, ale anchetei, ale condamnării. Probabil e o reacție de protecție a psihicului foarte stresat de a ieși din această capcană prin detașare emoțională. Stă, se uită în ochii anchetatorilor, dă explicații, gesticulează, dă din mâini, ca un om care s-a regăsit, nu mai e în postura de animal hăiuit din primele zile”,  a declarat psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

Citeste si: Descoperire şocantă la doi paşi de Caracal: Două cranii umane, găsite pe câmp


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si