VIDEO - Soluția Guvernului pentru problema urșilor -să-i ucidă în masă

În loc să caute soluții pentru a rezolva problema urşilor care-în căutare de hrană- coboară în oraşe, autorităţile vor să pregătească un masacru al animalelor.

Iulian Ciurea, joi 25 februarie 2021 , 19:20

solutia guvernului pentru ursii impuscati
Urși împușcați
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cu astfel de imagini speră autorităţile noastre să îi convingă pe oficialii Uniunii Europene că urșii din România ar trebui exterminați. Preşedinţii consiliilor judeţene din Harghita, Covasna, Mureș și Brașov au prezentat la Bruxelles o petiție comună prin care cer reducerea numărului de sălbăticiuni.

Inclusiv ministrul Mediului pare să susțină uciderea în masă a urşilor.

„Este o presiune uriasa la nivelul cetatenilor, la nivelul celor care s e intalnesc cu ursul pe strada.
Ursul este o specie protejata, dar derogarile sunt posibile si interventia umana este acceptată”, susține ministrul mediului.

Soluția pentru problema urșilor- derogare de la UE să fie omorâți

Soluţii ar fi multe pentru protejarea urşilor, însă animalele par să fie victime sigure ale indiferenţei autorităţilor.

„Plantații de meri, de pompi fructiferi, de porumb care să creeze o barieră ca urșii să se oprească acolo pentru că urșii caută mâncare
Dacă s-ar lua masura de sterilizare, în anumite țări, tocmai pentru a nu-i vâna, se sterilizează masculii. Pentru o perioadă de timp populația scade și totul revine în echilibru”, explică activiștii pentru drepturile animalelor.

„În urmă cu câteva luni, fostul ministrul al Mediului anunța că oferă bani românilor care vor să își monteze garduri electrice la casele care se află chiar în apropierea pădurilor.

Însă proiectul a devenit istorie dinainte să fie implementat, iar acum singura soluție a autorităților pare să fie împușcarea urșilor”, relatează corespondentul Kanal D la Brașov.

„N-ar fi corect să-i impuști orice animal. Animalul e sălbatic, dar n-are nicio vină. O soluţie ar fi să îi ia să-i ducă sau să-i bage undeva, să le dea mâncare”, spun oamenii.

Problema urșilor poate fi rezolvată și altfel, spun oamenii

Chiar dacă nu de puţine ori localnicii din zonele de munte au dat nas în nas cu urşii în căutare de hrană, oamenii cred că uciderea cu sânge rece a animalelor este o măsură barbară.

„Am invadat noi oamenii habitatul lor și normal că ei au coborât unde le-a fost ușor să găsească hrană”, spun oamenii.

Cum ursul este o specie protejată, vânătoarea se poate practica doar în baza derogărilor anuale care se obțin de la Ministerul Mediului.

Numai în 2020 autorităţile au aprobat uciderea a 106 exemplare. Deși iniţiatorii petiţiei susţin că în pădurile din România ar trăi în jur de șapte mii de urși bruni, nimeni nu știe o cifră exactă pentru că niciodată nu s-a făcut o numărătoare oficială a sălbăticiunilor. Abia după un recensământ exact s-ar putea face și o relocare în pădurile unde nu există urși. 

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a... Marian Drăgulescu iubește din nou, după două mariaje eșuate. Cine este femeia care i-a furat inima gimnastului
spotmedia.ro
Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie.... Lider sindical, despre cazul Pitești: Foarte mult exces de zel combinat cu prostie. Demisiile sunt praf în ochi, trebuie proceduri, o nouă lege și un nou statut Interviu
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
b1.ro
Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit! Dramă în fotbalul românesc: încă un nume care a scris istorie a murit!
infoactual.ro
Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna Previziuni Carmen Harra despre război: Va schimba lumea pentru totdeauna
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si