Într-o singură zi au fost descoperite peste 10 exemplare din aceasta specie, potrivit Preşedintelui Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac: “Din păcate, Delta Dunării se confruntă cu o nouă problemă, mai exact identificarea în apele interioare a unei specii de peşte noi, agresive asupra celorlalte specii de peşte, mai exact somnul african. Numai luni au fost capturate zece exemplare în zona Dunărea Veche, exemplare destul de mari, care arată că răspândirea acestui tip de peşte este una destul de mare”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Ce faci în weekend? Pescuit în Delta Dunării

Măsuri împotriva somnului african

Una dintre principalele masuri de protecție împotrivă acestor specii ar putea fi informarea pescarilor şi faptul că aceştia trebuie să reţînă somnul african după ce l-au prins şi să nu-l mai redea mediului natural, a mai spus acesta. 

Citeste si: VIDEO- Natura a oferit un spectacol unic în Delta Dunării, cu efemeride

Cum a ajuns această specie în România?

Preşedintele AMDTDD a făcut apel la autorități pentru a afla modul în care aceasta specie a ajuns în Romania: “Un mare semn de întrebare rămâne cum a ajuns această specie de peşte în Deltă şi sper că autorităţile abilitate să intervină rapid pentru identificarea modalităţii în care somnul african a ajuns în apele interioare ale Deltei”. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si