VIDEO - Somnul african, o specie agresivă de pește, a invadat Delta Dunării

O nouă specie agresivă de pește a fost descoperită in Delta Dunarii, iar specialistii spun că poate afecta restul peștilor din această zonă.

None: Răzvan Angelescu miercuri 14 iulie 2021 , 12:57

Somnul african, o specie agresivă de pește care a invadat Delta Dunării
Somnul african, o specie agresivă de pește care a invadat Delta Dunării[Sursa foto: Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Într-o singură zi au fost descoperite peste 10 exemplare din aceasta specie, potrivit Preşedintelui Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac: “Din păcate, Delta Dunării se confruntă cu o nouă problemă, mai exact identificarea în apele interioare a unei specii de peşte noi, agresive asupra celorlalte specii de peşte, mai exact somnul

african. Numai luni au fost capturate zece exemplare în zona Dunărea Veche, exemplare destul de mari, care arată că răspândirea acestui tip de peşte este una destul de mare”.

Citeste si: VIDEO- Ce faci în weekend? Pescuit în Delta Dunării

Măsuri împotriva somnului african

Una dintre principalele masuri de protecție împotrivă acestor specii ar putea fi informarea pescarilor şi faptul că aceştia trebuie să reţînă somnul african după ce l-au prins şi să nu-l mai redea mediului natural, a mai spus acesta. 

Citeste si: VIDEO- Natura a oferit un spectacol unic în Delta Dunării, cu efemeride

Cum a ajuns această specie în România?

Preşedintele AMDTDD a făcut apel la autorități pentru a afla modul în care aceasta specie a ajuns în Romania: “Un mare semn de întrebare rămâne cum a ajuns această specie de peşte în Deltă şi sper că autorităţile abilitate să intervină rapid pentru identificarea modalităţii în care somnul african a ajuns în apele interioare ale Deltei”. 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist... Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist desăvârșit al artei fotografice, în Juriul „Bravo, ai stil! Celebrities”!
spotmedia.ro
Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume... Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
b1.ro
Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat... Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat la aşa ceva!
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si