VIDEO-Specialiștii ne spun ce să facem să ne clădim o viață fără griji

Stresul este prezent in viața noastră din ce in ce mai mult și nu merită să ne consumăm pentru orice. Specialiștii știu cum să ne clădim o viață fără griji.

Author: Iulian Ciurea miercuri 13 ianuarie 2021 , 14:05

viata fara griji
Specialiștii ne spun ce să facem ca să avem mai puține griji în viață[Sursa foto: Gazeta din Vest]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Specialiștii spun că oamenii își creează griji artificiale

„Trebuie stiut ca daca un om are griji inseamna ca este o persoana activa si care inca se mai dezvolta..

iar o persoana fară griji este una pasiva care este incuiata undeva pusa la conservat si nu te astepti la mare lucru din partea ei. Nu a fi lipsit de griji este o fericire. Grijile sunt importante pentru tonusul vietii si pentru o viata activa si plina de intamplari”, spun psihologii.

O viață fără griji. Specialiștii au explicația

Psihologii explică mecanismul prin care oamenii își pot creea griji inutile.

„Noi oamenii ne incarcam de obiective si avem asteptari de la celalat sa fie perfect, de la noi sa fim geniali, de la copii sa fie frumosi si sanatosi, noi ne umplem de asteptari pentru ca societatea ne cere standarde si ne spune unde trebuie sa fim.

Și noi ne facem griji ca nu suntem acolo, oare bogatia aduce griji suplimentare? Cu siguranta complexitatea grijilor creste”, spun specialiștii.

Practic, noi ne luam grijile de la ceilalti si asta ar trebui sa stapanim mai bine, sa nu ne mai luam dupa ceilalti si sa nu ne mai facem grijile celorlalti, spun psihologii.

„E bine sa ai griji de natura calitativa nu cantitativa, multi romani pentru ca au fost exploatati in socialism cred ca dac muncesti mai mult o sa aibă mai mulți bani. Cand adevarul este daca gandesti bine... s-ar putea sa ai mai mult. Pentru ca pana la urma conteaza calitatea vietii si ce detii”, spun psihologii.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si