„Ați devenit recent părinți și vă doriți un copil sănătos, care să se dezvolte frumos? O abordare utilă și tot mai căutată este gimnastica acvatică, practicată încă din primele luni de viață. Beneficiile sunt atât de natură fizică, cât și psihică sau socială”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Sportul acvatic, benefic pentru bebeluși

Un copil sănătos se cunoaște încă din...

apă! Metoda sportului acvatic este o formă de activitate fizică perfecta pentru cei mici, care îi ajută să se dezvolte armonios.
Practicat încă din primele luni de viață, sportul acvatic poate face minuni pentru copii. Ajută la oxigenarea creierului și grăbește dezvoltarea motricității. Iar părinții sunt încântați să descopere că cei mici se acomodează unui mediu acvatic mai repede decât se așteptau.
Andrei are numai 1 an si 3 luni și este cel mai fericit băiețel atunci când se află în apă. Părinții l-au adus la bazin dintr-o necesitate, însă acum aproape că nici nu-l mai pot scoate din apă.
„E foarte entuziasmat și își iubește și instructorul, au o relație foarte puternică încă de la început și chiar se joacă și se recreează, plus că a învățat foarte multe tehnici”, a spus mama băiețelului.

Citește și: Detalii noi în cazul mamei care și-a aruncat bebelușul de la etaj, apoi a sărit în gol. A fost sau nu încuiată în casă?

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit- wowbiz.ro

Cu cât cursurile acvatice sunt realizate mai des, cu atât beneficiile sunt mai mari.

„Beneficii din punct de vedere al tonusului muscular, își dezvoltă motricitatea, punem bazele motrice pentru următoarele sporturi pe care le va face copilul când va fi mai mare, orice implică echilibrul, coordonare, întărirea sistemului imunitar”, a explicat Răzvan Badea, instructor de înot.


Ședințele de sport acvatic pentru cei mici durează aproximativ 40 de minute, iar costurile unei ședințe pornesc de la 200 de lei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si