VIDEO | STENOGRAME: Mircea Beuran, despre cei 10.000 de euro: „Caut să ți-i aduc cât mai repede”

Mircea Beuran a fost audiat din nou la DNA în dosarul in care este acuzat pentru luare de mită. Reputatul chirurg este arestat la domiciliu după ce ar f primit şpagă 10 mii de euro pentru un post de asistent universitar la facultatea de medicină.

D.S., miercuri 19 februarie 2020 , 20:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aflat în arest la domiciliu, în vila sa impunătoare din Ciolpani, Mircea Beuran a făcut o plimbare miercuri până la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Vestitul chirurg a trebuit să dea explicații în dosarul în care este acuzat că a primit uriașa mită de 10.000 euro.

În faţa camerelor de filmat, Beuran a refuzat să răspundă la întrebări și s-a grăbit să intre in maşină și să plece spre casă.

Cea care l-a denunţat pe Beuran este medicul rezident Carmen Haiducu. În decembrie 2018 i-ar fi dat șpaga ca să obțină un post de asistent universitar la facultatea de medicină Carol Davila. Femeia spune că a făcut un împrumut, iar banii i-ar fi dat dat într-o cutie de cadouri.

Vreme de un an a tot așteptat și când a văzut că postul promis nu mai vine s-a gândit la răzbunare. L-a înregistrat pe Beuran când recunoștea că a primit 10 mii de euro cadou și s-a dus cu proba la procurori.
HAIDUCU CARMEN: în fine, nu mai are nicio relevanţă că… v-am zis, nu mă mai încadrez şi din păcate, adică îmi pare rău că ajung la discuţia asta, dar la începutul anului… la sfârşitul anului 2018, în decembrie, după ce am discutat despre post si asa mai departe si aţi fost de acord. v-am oferit o sumă de bani

BEURAN MIRCEA: Nu ştiu cât, spune si… cere-mi si-i dăm înapoi.

HAIDUCU CARMEN: 10.000. dacă…

BEURAN MIRCEA: 10.000!

BEURAN MIRCEA: Deci, hai să terminăm teza. să ne vedem fiecare de drumu’ nostru.

HAIDUCU CARMEN: Da si să îmi înapoiaţi si cei 10.000 de euro!

BEURAN MIRCEA: Da, ţi-i…

HAIDUCU CARMEN: Când vrei, când… îmi spuneţi dumneavoastră cum revenim la…

BEURAN MIRCEA: Caut să ți-i aduc cât mai repede.

HAIDUCU CARMEN: Bine! Atunci. mulţumesc. îmi pare rău. Că asta-i situaţia, adică, n-am vrut să… în fine.

Citeste si: Un deputat USR vrea să depună plângere penală în cazul femeii arse pe masa de operație la Spitalul Floreasca

Mircea Beuran, avere impresionantă

Chirurgul are o avere impresionantă, iar casa în care trebuie să îşi petreacă arestul la domiciliu nici nu se compară cu celula arestului. Vila impunătoare are peste 360 mp, iar curtea peste 2000 metri. Banii i-ar fi obţinut din salariul de chirurg şi din cursurile pe care le ţine la facultate.

Potrivit declaraţiei de avere, Beuran încasează lunar 6.000 euro, la care se adaugă şi veniturile soţiei care depăşesc 3.500 euro.

Citeste si: VIDEO | Mircea Beuran, în arest la domiciliu. Filmul complet al mitei pe care ar fi primit-o medicul, refăcut de procurori

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si