„Despre tensiune crescută, risc de infarct și nu numai, vorbim în această dimineață cu colega mea, Mădălina Lambrinoc și invitatul ei, cunoscutul medic cardiolog Ștefan Busnatu. Bună dimineața”, a tranmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Probleme la inimă în rândul tinerilor

Mădălina Lambrinoc: Bună dimineața tuturor! Într-adevăr, infarctul este o afecțiune ce afectează cu precădere persoanele de peste 40 de ani, însă, cifrele arată că tot mai mulți tineri suferă de această afecțiune.

Care sunt motivele ne explică acum renumitul medic cardiolog Ștefan Busnatu. Bună dimineața, domnule doctor. De ce din ce în ce mai mulți tineri suferă de această afecțiune?

Citește și: Bărbat de 31 de ani, înjunghiat într-un bar din Țibucani, județul Neamț. Agresorul a fugit de la fața locului

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Dr. Ștefan Busnatu: Bună dimineața! Pentru că avem un stil de viață din ce în ce mai accelerat. Locurile de muncă sunt din ce în ce mai opresive, am putea spune, pentru că generează o presiune foarte mare emoțională pe oameni, oameni care, din păcate, nu ajung să-și configureze stilul de viață pe care ar trebui să-l aibă un organism pentru a funcționa normal până la 70-80 de ani.

Și tot stresul ăsta, practic, nu face decât să genereze o îngustare progresivă a vaselor de sânge, care, cu emoția, se strâng foarte tare și generează într-un final această patologie, numită infarct de miocard.

Materialul complet îl puteți urmări mai jos.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si