VIDEO | Toate detaliile despre impozitarea pensiilor speciale. Ce sume sunt în joc

Pensiile de lux vor fi impozitate, insa cele ale parlamentarilor cu mai putin de 3 mandate raman la fel. Asa au decis azi senatorii, care au votat initiativa ministrului finantelor. Liberalii il acuza insa de ipocrizie pe Eugen Teodorovici.

D.S., miercuri 18 septembrie 2019 , 20:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Printre beneficiarii de pensii speciale care vor fi afectati de aceasta lege se numara magistratii, primarii, militarii, diplomatii si aviatorii.

EUGEN TEODOROVICI: Este un act care, spunem noi, face dreptate si justitie sociala 12.00

In acest moment, sunt peste 9.000 de fosti angajati care primesc pensie speciala. Judecatorii si procurorii primesc o pensie speciala medie de peste 18.000 de lei, personalul aeronautic - aproape 11.000, iar angajatii de la Curtea de Conturi - peste 7.700 de lei.

Citeste si: VIDEO | Impozit mai mare pentru pensii! Decizia a fost luată de Senat, în urmă cu puțin timp

Nici fostii presedinti ai Romaniei nu vor scapa cu pensiile intregi. In schimb, UDMR vrea ca toate pensiile sa fie impozitate.

CSEKE ATTILA, SENATOR UDMR: In Camera Deputatilor, vom sustine acele amendamente pentru eliminarea pragului de 7.000 de lei, pentru ca cu acest lucru ar fi complete aceasta propunere legislativa.

Toate detaliile despre impozitarea pensiilor speciale. Parlamentarii scapă de taxare

In actuala forma, cei care scapa de taxarea pensiilor speciale sunt tocmai parlamentarii care au mai putin de trei mandate, deoarece sumele lor nu ajung pana la 7.000 de lei. Din acest motiv, liberalii s-au abtinut de la vot.

FLORIN CITU, SENATOR PNL: Pensiile noastre, pensiile parlamentarilor, nu sunt incluse. Ca sa vedeti cat de ipocrit este initiatorul, nu? Face un proiect de lege, dar pe el se scoate din acest proiect de lege.

Votul final asupra acestei legi apartine deputatilor.

Citeste si: VIDEO | Jaf ca-n filme la casa de pensii. Suma uriașă furată de hoți

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si