Nu există 1 mai fără un grătar cu mici, iar în piețe și carmangerii este forfotă. Meniul muncitoresc e completat de cârnați, ceafa de porc sau coaste, fără ca cineva să se mai gândească la bani. Lista este lungă, iar cei care n-au avut timp să-și umple sacoșele astăzi, mai au timp și mâine, a transmis Cristian Sabbagh.

Românii aleargă după mici

După principiul, cât mai mult ca să ajungă, așa s-au ghidat azi românii la cumpărături.

Piețele au devenit furnicare, iar cei mai mulți au plecat cu sacoșele pline.

Pe acest domn l-am găsit în piața Obor, alături de familie. Masa de 1 mai trebuie să fie plină, lista de cumpărături este lungă, însă timpul scurt.

Caserolele cu mici, carnea tocată sau cârnații dispar rapid din vitrine, iar comercianții se așteaptă la valuri și mai mari de clienți.

Avem un număr foarte mare, ținând cont că avem o clientelă foarte bună. Plus comenzile, a spus un comerciant.

Citește și: VIDEO- Legea a intrat în vigoare, dar pare că nu se respectă. Deși ar fi trebuit închise, sălile de păcănele încă funcționează

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Ne mutăm din piață, la carmangerie. Și aici forfota este la ea acasă. Iar vânzările au explodat.

Foarte aglomerat, weekend-ul asta a fost foarte aglomerat. Mâine ne așteptăm la un val mare, toată lumea vrea sa fie proaspăt proaspăt. Față de anul trecut prețurile sunt cu 5-7% mai mari, pe partea de porc, a spus un reprezentant măcelărie.

Coastă, ceafă de porc marinată, piept de pui dezosat, a spus un client.



Mici și niște cârnați proaspeți de porc, sunt foarte buni și de Crăciun tot de aici luăm, decât să facem... sunt mai buni, a spus un client.

De 1 mai, românul uita de inflație și poftește la mititei.

Citește și: VIDEO- România își îndatorează cetățenii! Fiecare român are de plătit o datorie, făcută de stat, în valoare de peste 8.000 de euro

În măcelării carnea de porc, respectiv micii și cârnații sunt cap de listă pentru grătarul de 1 mai. În această măcelărie spre exemplu, kilogramul de cârnați se vinde cu 36,50 lei, iar cel de mici cu 35 de lei.

De 1 mai, romanii mănâncă aproximativ 18 milioane de mititei, adică 1 500 de tone.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si