VIDEO - Un avion s-a prăbușit în Mureș. Pilotul a scăpat miraculos cu viață

Un pilot militar cu peste 600 de ore petrecute la manșă a scăpat miraculos în viață după ce avionul cu care zbura s-a prăbușit pe un câmp din județul Mureș.

Author: Iulian Ciurea marți 20 aprilie 2021 , 19:13

Pilotul din avionul prăbușit s-a catapultat și a scăpat în viață[Sursa foto: Kanal D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Sunt primele imagini filmate la scurt timp după ce avionul militar MIG-21 Lancer s-a prăbușit pe un câmp- într-o zonă nelocuită din apropierea localității Dedrad- județul Mureș. Din aparatul de zbor iese un nor de fum- după ce a luat foc istant.

Din fericire- pilotul- care experiență la manșă- reușise să se catapulteze ca prin minune înainte de impactul teribil cu solul. Primarul comunei povestește tulburat că a observat momentul în care avionul a căzut haotic și că totul s-a derulat parcă într-o fracțiune de secundă...

Pilotul din avionul prăbușit s-a catapultat și a scăpat în viață

„In momentele alea am vazut ca isi indreapta botul spre pământ. A si cazut, dar pilotul a reușit să se catapulteze. Noi am și plecat spre direcția respectivă! Nu puteam să ne dăm seama unde va pica. Ne era frică să nu pice pe localitate, pe vreo gospodărie!
L-am găsit pe pilot înfășurat în corzile de la parașută. L-am ajutat să se desfacă de ele. Ne-a cerut să îl ajutăm să se ridice, l-am ridicat și pus in mașina noastră. Domnul vice s-a deplasat cu el spre ambulanță, să se intâlnească cu ambulanța!”, povestește primarul comunei.

Între timp- autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție și un elicopter Smurd a aterizat lângă ambulanță. L-a preluat pe pilot și l-a transportat la spitalul din Târgu Mureș.

Potrivit doctorilor- este conștient- dar s-a plâns de dureri groaznice de picioare- astfel că a fost supus unor investigații amănunțite la computerul tomograf- iar în această seară va fi transferat la spitalul Militar din București.

Aeronava implicată în incident decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip.

Pilotul care a supraviețuit miraculos avea experiență de 600 de ore de zbor

În timpul misiunii- înainte să se catapulteze- pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență.
Locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice- transmit cei din Ministerul Apărării Naționale.

O comisie de la Parchetul Militar va ancheta cauzele părbușirii- iar până la o concluzie au fost sistate zborurile de instrucție. Mai ales că în februarie a mai avut loc un accident similar- tot cu un mig aparținând Bazei din Câmpia Turzii. Atunci- de vină ar fi fost o defecțiune la trenul de aterizare.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si