VIDEO - Un bărbat a fost vaccinat la rapel cu un cu alt ser decât prima dată

Un bărbat din judetul Gorj a fost vaccinat la rapel cu alt ser decât prima data. În loc să i se administreze a doua doză de la Pfizer, el a primit serul Moderna.

Author: Iulian Ciurea miercuri 10 februarie 2021 , 14:45

vaccinat gresit
Un bărbat a fost vaccinat cu două seruri diferite[Sursa foto: Ziarul Financiar]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Barbatul în vârstă de 69 de ani din Târgu-Jiu s-a prezentat la centrul comunitar de vaccinare, amenajat la stadionul municipal Târgu-Jiu, conform programării.

Dar ar fi intrat la cabinetul unde se face vaccinul Moderna si de aici ar fi intervenit eroarea.

„Cred că a fost o lipsă de comunicare. Și din partea echipei, și din partea pacientului, important în toată ecuația asta este ca pacientul să fie bine. Este o eroare, o eroare umană”, spun medicii.

Un bărbat a fost vaccinat din greșeală cu alt ser la rapel

Asistenta i-ar administrat vaccinu Moderna iar in momentul în care registratorul a introdus datele în sistem, a observat că barbatul trebuia să primească doza de rapel cu vaccinul Pfizer. Practic, bărbatul a fost vaccinat de două ori cu prima doză, de la două vaccinuri anticovid.

DSP face o anchetă.

În acest moment, bărbatul se simte bine, iar starea lui de sănătate nu a fost modificată, susțin medicii. El a fost monitorizat timp de 15 minute în centru, apoi epidemiologii Direcției de Sănătate Publică Gorj l-au monitorizat telefonic.

„Una este 0,3, alta este 0,5. Dar, în principiu, domnul este monitorizat, azi l-am monitorizat toată ziua, chiar acuma am venit de la dânsul de acasă. Este bine, este ok, nu prezintă absolut nicio problemă", spun medicii.

Medicul coordonator a dispus deja ca asistenta medicală care a făcut încurcătura să fie suspendată din centru. Intre timp, el si-a cerut demisia, dar primaria nu i-a aprobat-o. Cazul este anchetat de poliție- pentru neglijență în serviciu, de Direcția de Sănătate Publică, dar și de primăria din Târgu Jiu, care administrează centrul.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si