„După o experință în agricultura din Danemarca și Germania, un tânăr român a revenit acasă unde și-a construit propria afacere. Spune că nu totul e roz în străinătate, iar salariul câștigat cu greu peste hotare a lăsat mult de dorit. Așa că fermierul a devenit propriul șef în nordul țării unde a dezvoltat o afacere bazată pe struți”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

A lăsat străinătatea, s-a întors acasă în România și și-a făcut o afacere de succes

Suntem în județul Satu Mare unde 21 de struți tocmai își primesc porția de mâncare.
„Ei primesc cam un kilogram și jumătate de furaje pe cap. Și dimineața ne așteaptă. Deși nu au prieteni, nu sunt prietenoși, mâncarea o așteaptă”, a spus bărbatul.
Alex e fondatorul acestei ferme. Drumul până aici a fost însă lung și anevoios.
„Am fost 4 luni de zile în Danemarca, am lucrat la o fermă de porci. Și-apoi, după ceva timp, am plecat în Germania, la o fermă de vaci. Acolo eram mai mult pe tractor, dar lucram zi-lumină. Și salariul nu era pe măsură. Lucram de la 6 la 8 seara, sâmbăta, duminica”, a explicat Alex.
Munca grea din Diaspora, spune tânărul, nu era răsplătită corespunzător.
„Salariul de 1.000

de euro era foarte puțin și mi-am promis mie să revin acasă, în țara noastră. Am accesat un fond european, mi-am cumpărat utilaje și așa am început să fac agricultură”, a mai spus fermierul.

Citește și: Ministerul Mediului anunță extinderea sistemelor publice de apă și de canalizare

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar- wowbiz.ro

A devenit producător de cereale, dar și-a dat seama că drumul spre profit tot nu e simplu. Pentru a-și întreține familia, a căutat noi soluții pentru dezvoltarea afacerii. Așa a ajuns la struți. Cristina, iubita lui, muncește și ea în fermă și nu se sperie de greutăți.
„Am primit ideea cu brațele deschise, eram foarte entuziasmată, până în acel moment nu mai văzusem struți. Îmi sunt foarte dragi, la început n-a fost ușor, nu puteam să-i atingem, dar treptat s-au acomodat”, a spus Cristina, iubita lui Alex.
Cei 21 de struți nu sunt crescuți pentru ouă sau carne. Alex și Cristina se bazează pe vânzarea puilor către alte ferme și afaceri, iar planurile lor tind mereu spre alte idei de dezvoltare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si