VIDEO | Un șobolan a fost filmat într-o patiserie din București. Inspectorii ANPC s-au deplasat de urgență la fața locului

În spațiul public s-a creat o adevărată isterie după apariția unor imagini în care se observă un șobolan care se plimbă printre rafturile unei patiserii.

Author: M.A. luni 29 noiembrie 2021 , 13:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Firma a fost sancționată

După apariția imaginilor în spațiul public, reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-au autosesizat și au trimis la fața locului echipe de control ale Comisariatului București. Evenimentul neplăcut s-a petrecut duminică seara la o patiserie din sectorul 2 al Capitalei, pe Șoseaua Pantelimon.

Citeste si: Șobolanii, laolaltă cu pacienții

Inspectorii ANPC au găsit un șobolan viu în incinta unității

Totodată, autoritățile au confirmat faptul că în interiorul patiseriei a fost găsit un șobolan viu. Mai mult decât atât, în interiorul unității, comisarii au descoperit grătare cu rugină, necurățate, pereți murdari în zona de gătire și vopsea exfoliată și tavan cu exfolieri.

Temperaturile de păstrare a produselor alimentare erau, de asemenea, nerespectate, acestea fiind depozitate la +15 grade Celsius. Produsele nu aveau o dată limită de consum și nu exista nicio informare cu privire la prezența factorilor alergeni din produse. 

Citeste si: VIDEO| Imagini șocante surprinse la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iași: șobolanii mișună nestingheriți printre bolnavii din saloane

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

Astfel, unitatea a fost sancționată cu 20.000 de lei de către reprezentanții ANPC.

„În urma controlului, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională, în valoare de 20.000 lei, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare: retragerea definitivă de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate, în timpul controlului (aproximativ 300 kg), oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei, propunerea suspendării activității pe o durată de cel mult 6 luni”, au transmis reprezentanții ANPC.

Citeste si: Un șobolan, surprins în timp ce se plimba nestingherit într-un mall din Capitală

VIDEO- Imagini amator:

VIDEO- Șoarece printre pateuri și merdenele


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si