Doina Drăgulici ţine de mulţi ani contabilitatea mai multor firme. Spune că s-a întâmplat în nenumărate rânduri ca activitatea celor pentru care lucrează să fie blocată din cauza popririlor puse de ANAF.

Doina Drăgulici, contabilă: Dacă s-ar fi scris, negru pe alb, ca în momentul unei probleme cu ANAF, o datorie, să se oprească doar aceea sumă şi totuşi să te poţi folosi în continuare de cont, ar fi fost foarte bine!

O astfel de situaţie ideală îşi doreşte deputatul PNL Florin Roman, care a depus astăzi în Parlament un proiect

legislativ prin care propune ca, o dată cu achitarea datoriilor, ANAF să fie obligat la deblocarea automată a conturilor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Traian Băsescu crede că serviciile oferite de ANAF sunt în epoca de piatră

Florin Roman, deputat PNL: Există o prevedere legiferată că dacă statul are obligaţii la o persoană fizică, adică nu i-ar returnat TVA-ul, şi practic îi pui poprire pe conturi, este o infracţiune. Cu toate astea, ANAF-ul pune poprire pe conturi.

Analiştii fiscali sunt de părere că iniţiativa este bună, însă sistemul oricum va avea un deficit de gestionare.

Potrivit celor de la ANAF, în perioada 1 ianaurie şi 30 noiembrie 2019, peste 954 de mii de români au primit înştiinţare de poprire a conturilor pentru datorii.

În ţări precum Germania sau Franţa, în astfel de situaţii este retrasă din contul debitorului fix suma pe care o are de datorat, astfel încât să nu îi fie afectată activitatea financiară ulterioară a contribuabilului.

Citeste si: ANAF a vândut mașina lui Nicolae Ceaușescu. Celebrul ARO a fost dat la licitație


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si