VIDEO | Veste uriașă pentru aproape un milion de români cu datorii la ANAF. Ce se va întâmpla cu banii lor

Veşti bune pentru aproape un milion de români. În cazul în care veţi avea poprire pe conturi, ANAF va fi obligat să deblocheze de îndată conturile datornicilor. Procesul va fi un rapid, iar contribuabilul nu va mai trebui să ducă dovezi la bancă şi să piardă vremea pe drumuri. Este promisiunea unui deputat PNL, care speră că, o dată cu acest proiect legislativ, să revoluţioneze ideea de contribuabil.

Author: D.S. luni 13 ianuarie 2020 , 20:21

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Doina Drăgulici ţine de mulţi ani contabilitatea mai multor firme. Spune că s-a întâmplat în nenumărate rânduri ca activitatea celor pentru care lucrează să fie blocată din cauza popririlor puse de ANAF.

Doina Drăgulici, contabilă: Dacă s-ar fi scris, negru pe alb, ca în momentul unei probleme cu ANAF, o datorie, să se oprească doar aceea sumă şi totuşi să te poţi folosi în continuare de cont, ar

fi fost foarte bine!

O astfel de situaţie ideală îşi doreşte deputatul PNL Florin Roman, care a depus astăzi în Parlament un proiect legislativ prin care propune ca, o dată cu achitarea datoriilor, ANAF să fie obligat la deblocarea automată a conturilor.

Citeste si: Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

Citeste si: Traian Băsescu crede că serviciile oferite de ANAF sunt în epoca de piatră

Florin Roman, deputat PNL: Există o prevedere legiferată că dacă statul are obligaţii la o persoană fizică, adică nu i-ar returnat TVA-ul, şi practic îi pui poprire pe conturi, este o infracţiune. Cu toate astea, ANAF-ul pune poprire pe conturi.

Analiştii fiscali sunt de părere că iniţiativa este bună, însă sistemul oricum va avea un deficit de gestionare.

Potrivit celor de la ANAF, în perioada 1 ianaurie şi 30 noiembrie 2019, peste 954 de mii de români au primit înştiinţare de poprire a conturilor pentru datorii.

În ţări precum Germania sau Franţa, în astfel de situaţii este retrasă din contul debitorului fix suma pe care o are de datorat, astfel încât să nu îi fie afectată activitatea financiară ulterioară a contribuabilului.

Citeste si: ANAF a vândut mașina lui Nicolae Ceaușescu. Celebrul ARO a fost dat la licitație


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si