VIDEO | Vizitele au fost interzise în spitalele din România

A fost revoltă luni la spitalele din întreaga țară, după ce Ministerul Sănătății a interzis accesul vizitatorilor pe secții. Măsură considerată de unii mult prea drastică vine după ce coronavirusul a început să se răspândească mult prea repede în țara noastră. Pacienții în suferință n-au putut să-și vadă rudele, iar pachetele cu mâncare le-au primit cu ajutorul asistentelor.

Author: R.B. luni 09 martie 2020 , 19:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Haos și nervi întinși la maximum- de asta au avut parte mii de oameni din întreagă țară, care luni n-au avut voie să intre în spitale, la rudele bolnave. La Spitalul Militar din Capitală, sute de pacienți și vizitatori s-au așezat încă de la prânz la o coadă interminabilă, chiar la intrarea în unitatea medicală.

În Galați, nicio explicație nu i-a înduplecat pe agenții de pază. Accesul pe secții a fost strict interzis.

Citeste si: Toate evenimentele programate în martie la Sala Radio din Bucureşti, anulate

Citeste si: Cine este tânăra care şi-a căutat sosia pe Instagram și a ucis-o pentru a-și înscena propria moarte- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Măsuri la fel de stricte au fost luate în spitalele din întreagă țară. Până pe 31 martie, acces pe secții vor avea doar pacienții cu trimitere de la medicul de familie și care au nevoie de un consult.

Vizitatorii, în schimb, nu-și vor mai vedea rudele sau prietenii internați. Orice aliment adus pentru bolnavi va fi preluat de asistente.

Revoltă a fost și la spitalul județean Constanța, unde nimeni n-a putut urcă pe secții.

Citeste si: Orban, întrebat dacă ia în calcul amânarea alegerilor locale: Cum le amânăm dacă nici nu am stabilit data alegerilor locale?

Măsură restricționării accesului în spitale a fost luată de Ministerul Sănătății, care totodată a interzis stagiile de practică pentru studenții la medicină și farmacie. Singurii care li se pot alătură medicilor sunt voluntarii. Regulile drastice se pot extinde până după dată de 31 martie.

Citeste si: Coronavirusul aprinde războiul dintre generații în Italia. Părinții contra copiilor, Sudul contra Nordului: „Ați venit să ne infectați? Stați în tren!“

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si