Haos și nervi întinși la maximum- de asta au avut parte mii de oameni din întreagă țară, care luni n-au avut voie să intre în spitale, la rudele bolnave. La Spitalul Militar din Capitală, sute de pacienți și vizitatori s-au așezat încă de la prânz la o coadă interminabilă, chiar la intrarea în unitatea medicală.

În Galați, nicio explicație nu i-a înduplecat pe agenții de pază.

Accesul pe secții a fost strict interzis.

Citeste si: Toate evenimentele programate în martie la Sala Radio din Bucureşti, anulate

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Măsuri la fel de stricte au fost luate în spitalele din întreagă țară. Până pe 31 martie, acces pe secții vor avea doar pacienții cu trimitere de la medicul de familie și care au nevoie de un consult. Vizitatorii, în schimb, nu-și vor mai vedea rudele sau prietenii internați. Orice aliment adus pentru bolnavi va fi preluat de asistente.

Revoltă a fost și la spitalul județean Constanța, unde nimeni n-a putut urcă pe secții.

Citeste si: Orban, întrebat dacă ia în calcul amânarea alegerilor locale: Cum le amânăm dacă nici nu am stabilit data alegerilor locale?

Măsură restricționării accesului în spitale a fost luată de Ministerul Sănătății, care totodată a interzis stagiile de practică pentru studenții la medicină și farmacie. Singurii care li se pot alătură medicilor sunt voluntarii. Regulile drastice se pot extinde până după dată de 31 martie.

Citeste si: Coronavirusul aprinde războiul dintre generații în Italia. Părinții contra copiilor, Sudul contra Nordului: „Ați venit să ne infectați? Stați în tren!“

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si