VIDEO | Vulpea hoinară din Capitală a fost capturată

Vulpea hoinară din Capitală a fost capturată. După ce și-a făcut veacul zile bune prin Sectorul 1, este acum la Centrul Pentru Reabilitarea Animalelor Sălbatice unde, spun salvatorii, a ajuns într-o formă nesperat de bună. Mai rămâne de văzut doar unde va fi eliberată ca să se reintegreze în sălbăticie.

Author: R.B. joi 21 noiembrie 2019 , 19:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Medicii veterinari de la Centrul pentru Reabilitarea și Salvarea Animalelor Sălbatice au consultat joi vulpea care a umblat brambura prin oraș mai bine de o lună, după spusele celor care au văzut-o.

Joi dimineață, vulpea a ajuns în mâinile salvatorilor. La o primă consultație, nu doar că nu prezenta urme de violență, ci este chiar un exemplar neobișnuit de rotofei.

Asta pentru că, spun veterinarii, s-a ospătat pe cinste din mila oamenilor, dar și din resturile găsite.

Citeste si: O colonie de lilieci, preluată dintr-un apartament din zona Pipera, din Capitală, şi transferată în Parcul natural Comana- VIDEO

S-a stabilit apoi că vulpea este un mascul strașnic, de aproximativ 2 ani și jumătate.

După vaccinul antirabic, ultima grijă a celor de la centru este acum să găsească un loc potrivit pentru a o elibera, astfel încât vulpea să nu fie tentată să se reîntoarcă printre oameni.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Citeste si: Cazul ursului abandonat între Sovata şi Praid: Animalul a fost împuşcat. Poliţiştii au deschis dosar penal

Fenomenul este unul care a căpătat amploare în ultimii ani.

Oricum întotdeauna au existat vulpi în periferia Bucureștiului. Femelele au început să fete în zonele puțin populate și puii când cresc încep să caute zone de unde se pot hrăni.

Veterinarii ne sfătuiesc să stăm departe de animalele sălbatice pe care le putem întâlni pe străzi şi nici măcar să nu le hrănim. Trebuie să sunăm la Serviciul Poliția Animalelor sau la orice altă entitate abilitată în salvarea necuvântătoarelor.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si