O colonie de lilieci, preluată dintr-un apartament din zona Pipera, din Capitală, şi transferată în Parcul natural Comana - VIDEO

O colonie de 52 din lilieci a fost preluată dintr-un apartament din zona Pipera, din Capitală, şi transferată în Parcul natural Comana

Author: A.N.C duminică 17 noiembrie 2019 , 12:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

”Am fost chemaţi să preluăm o colonie de lilieci Nyctalus noctula dintr-un apartament din zona Pipera din Capitală. Cei 52 de lilieci au fost transportaţi la Centrul de Salvare şi Reabilitare a Animalelor Sălbatice gestionat de Fundaţia Visul Luanei, unde au fost evaluaţi de către medicii veterinari în vederea eliberării.

Au fost colectate probe de paraziţi şi cheratină, apoi am dus colonia într-un loc ferit de presiuni umane, în Parcul Natural Comana”, conform unei postări pe Facebook a unei asociaţii care se ocupă cu studiul şi protecţia liliecilor..

Fiind lilieci arboricoli, animalele s-au adaptat foarte uşor în arborele bătrân plin de scorburi din mijlocul parcului.

Citeste si: O mamă din Ucraina, care s-ar afla în depresie postnatală, și-a aruncat copilul pe geam, de la etajul cinci. Bebelușul a murit la spital- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Citeste si: Gigi Becali a fost coleg cu Viorica Dăncilă! Cei doi au semnat împreună o declaraţie scrisă în Parlamentul European împotriva despăduririlor!

Citeste si: A colaborat Ionela Prodan cu Securitatea? Vezi motivul pentru care mama Anamariei Prodan a fost verificată de CNSAS!

Citeste si: Poliţiştii au ridicat zeci de kilograme de droguri, opt arme şi au instituit măsuri asiguratorii pentru sumele de 152.662 de lei, 53.360 de euro, în ultimele două săptămâni

Specialiştii spun că mutarea unei astfel de colonii nu este problematică, având în vedere că specia este foarte uşor adaptabilă şi poate coloniza cu uşurinţă noi zone. Comportamentul lor este unul migrator, ceea ce înseamnă că se deplasează peste 2000 de km pe an pentru a naşte un singur pui.

”Toţi liliecii din România şi Europa sunt protejaţi de lege. Nu încurajăm relocările, fiind invazive, însă sunt momente în care doar astfel de acţiuni pot face diferenţa între supravieţuirea coloniei sau dispariţia acesteia”, precizează ei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si