Viorica Dăncilă nu a știut aria cercului. Reacția incredibilă a lui Klaus Iohannis la aceeași întrebare

Inginerul Viorica Dăncilă și profesorul de fizică Klaus Iohannis au fost încurcați, timpul celor două dezbateri paralele de marți seara, de o formulă banală: aria cercului.

Author: R.B. miercuri 20 noiembrie 2019 , 08:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Viorica Dăncilă a afirmat surâzând că aria cercului este ”raza la pătrat”. ”Aria cercului este egală cu π înmulţit cu raza la pătrat”, a corectat-o jurnalista care i-a adresat întrebarea de matematică.

Citeste si: Iohannis, despre 10 august: „A fost cea mai gravă intervenţie a statului împotriva cetăţenilor din România de la Mineriadă încoace”

Candidatul PSD i-a dat dreptate imediat şi i-a replicat că înţelege de ce i-a fost adresată întrebarea, pentru a fi verificată dacă într-adevăr a dat meditaţii la materia şcolară amintită şi a adăugat ”π înmulţit cu raza la pătrat. Vă stau la dispoziţie după terminarea dialogului”.

Citeste si: Viorica Dăncilă: Văd un om laş şi arogant, care nu poate explica cei cinci ani în care a fost preşedintele României

La o oră distanţă de la evenimentul susţinut de Dăncilă, unul dintre ziariştii prezenţi la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis, i-a menţionat în treacăt care a fost încurcătura contracandidatei sale, şi i-a transmis că dacă vrea să spună el, care a dat de asemenea meditaţii la fizică, care este răspunsul corect la întrebarea de matematică.

Citeste si: Viorica Dăncilă a oferit meditații gratuite la matematică unor copii

Reacţia lui Iohannis a fost doar mimică, zâmbind şi trecând mai departe la altă întrebare, ignorând cu totul sugestia ziaristului.

Sursa: a1.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si