Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din New York: Pledez pentru încredere într-un viitor pe care să îl construim împreună, la care să participe românii de acasă şi dumneavoastră, cei de aici

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţii comunităţii româneşti din New York, încurajându-i pe românii din străinătate să revină acasă sau să îşi deschidă afaceri în ţară. "Pledez pentru încredere într-un viitor pe care să îl construim împreună, la care să participe românii de acasă şi dumneavoastră, cei de aici, pornind de la realităţile prezentului”, a afirmat Dăncilă.

Author: K.B. sâmbătă 28 septembrie 2019 , 16:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilă şi membrii delegaţiei guvernamentale s-au întâlnit, în 27 septembrie, cu reprezentanţii comunităţii româneşti din New York, cărora le-au prezentat evoluţiile şi potenţialul de dezvoltare ale ţării noastre.

"Premierul a subliniat că România este dinamică, ofertantă şi i-a încurajat pe românii din diaspora să se întoarcă acasă sau să dezvolte afaceri în ţară.

Dintre programele dezvoltate de Guvern, prim-ministrul Viorica Dăncilăa menţionat Diaspora Start-up, finanţat din fonduri europene, şi Start-UP Nation, finanţat din fonduri guvernamentale, care oferă oportunităţi de întoarcere în ţară şi de valorificare a abilităţilor profesionale şi antreprenoriale.

Citeste si: Metallica a anulat turneul din Australia şi Noua Zeelandă, după ce Hetfield a fost internat la dezintoxicare

Citeste si: Ce se întâmplă cu pensia dacă ești bărbat. Vezi noile reguli la care sunt supuși pensionarii

O altă oportunitate o reprezintă finanţările nerambursabile pe care Guvernul României, prin Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, le alocă pentru păstrarea, promovarea şi afirmarea identităţii româneşti în diaspora.

Totodată, premierul a arătat că Guvernul acţionează pentru promovarea şi respectarea drepturilor românilor din afara graniţelor, context în care autorităţile statului pregătesc organizarea şi desfăşurarea în condiţii cât mai bune a scrutinului prezidenţial din această toamnă.

La nivelul Guvernului a fost adoptat un set de măsuri pentru o cât mai bună organizare a procesului electoral, iarpentru românii din diaspora, votul va dura trei zile şi va fi organizat atât în secţii de votare, cât şi prin corespondenţă.

Citeste si: Caz șocant. Un medic a făcut o întrerupere de sarcină din greşeală

Citeste si: Ce se întâmplă cu noi după moarte? Prin ce transformări trece corpul după deces

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Românilor de Pretutindeni derulează o campanie de informare pentru ca românii din afara graniţelor, astfel încât aceştia să cunoască toate detaliile legate de procesul electoral.

”Pledez pentru încredere într-un viitor pe care să îl construim împreună, la care să participe românii de acasă şi dumneavoastră, cei de aici, pornind de la realităţile prezentului”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă.

Reprezentanţii comunităţii româneşti au apreciat demersurile Guvernului pentru promovarea şi păstrarea valorilor şi tradiţiilor naţionale, a identităţii şi a limbii române în comunităţile din diaspora şi au subliniat că vor continua să acţioneze pentru consolidarea relaţiei dintre România şi Statele Unite.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si