Virgil Musta: Este nevoie de un blocaj total de două sau trei săptămâni

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara este de părere că pentru o scădere semnificativă a numărului de cazuri de infecţii cu noul coronavirus este nevoie de un blocaj total de două sau trei săptămâni.

Razvan Ilie, marți 20 octombrie 2020 , 15:50

blocaj total
Cum poate fi stopat coronavirusul ucigaș
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Medicul de la Timișoara consideră că acest blocaj pentru întreruperea transmisiei nu este posibil din cauza industriei care a fost deja afectată, dar și din perspectiva anului electoral în care ne aflăm.

Întrebat ce ar trebui să facă autorităţile din România, având în vedere creşterea cazurilor de infecţii cu virusul SARS CoV-2, medicul Virgil Musta a declarat pentru News.ro că este necesar un nou blocaj de două-trei săptămâni.

Citeste si: Celebra astroloagă care a prezis dezastrul provocat de coronavirus, o nouă predicție înspăimântătoare

”Ar trebui impuse niste reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm... Şi poate gândit foarte bine... Ideal, poate ar fi bine să blochezi totul două - trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, dar nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat marți medicul Virgil Musta.

Musta: Pandemia a fost scăpată de sub control 

Întrebat dacă putem vorbi de o scăpare de sub control a pandemiei de coronavirus, Musta a declarat că explozia în progresie geometrică a noilor cazuri permite acest diagnostic. Acum va trebui să alegem între ce putem salva și ce nu putem salva, a precizat medicul de la Timișoara.

Citeste si: Coronavirus: Primul județ din România care intră în scenariul roșu

”Putem vorbi, este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străinătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni, nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportament a dus la explozia de cazuri care va fi greu de stopat. Este rău că nu mai avem timp. În sensul presiunii asupra sistemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi uşoare, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”, a declarat Musta.

Situația cea mai gravă în Capitală

În ultimele 24 ore, s-au înregistrat 3.400 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, în contextul în care s-au efectuat 29.400 de teste. Din păcate, avem un record de 768 de pacienţi internaţi la ATI.

Bucureştiul, care a trecut duminică de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, înregistrează o creştere a acestui indicator, la 3.23.

virgil musta
Medicul Virgil Musta a făcut minuni pentru pacienții din Timișoara în primul val al pandemiei


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si