Michael Ryan, directorul OMS, a precizat faptul că, dacă i s-ar putea îndeplini o dorință, aceasta ar fi să se asigure „fiecare contact al unui caz confirmat este în carantină pentru perioada corespunzătoare”.

„Nu cred că acest lucru a fost făcut undeva sistematic. Este în mare parte din motivul pentru care vedem un număr atât de mare de cazuri”, a adăugat acesta.

Aproximativ jumătate din cele 48 de țări cuprinse în regiunea europeană a agenției au înregistrat creșteri de aproximativ 50% în cazuri în ultima săptămână, iar internările în spital și ratele de deces au început să

crească, în consecință, a explicat Michael.

Directorul OMS consideră că există o șansă de a învinge virusul

„Prea multe țări au trasat o linie de sosire imaginară și, atunci când o trec, decelerează unele dintre măsuri. Este o situație dură acum pentru statele din Europa și America de Nord, să revină într-o posibilă carantină, oamenii sunt epuizați, sunt obosiți și nu este o situație ușoară pentru Europa, America de Nord. Dar există speranță, există o șansă să întoarcem situația”, a adăugat el.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

În cadrul unei conferințe de presă, directorul general al OMS a făcut apel la autoritățile din toate țările să persevereze în lupta contra noului coronavirus.

Citeste si: Coronavirus 20 octombrie 2020: Câte cazuri noi s-au raportat în ultimele 24 de ore?

Citeste si: Masca, obligatorie pe stradă în Bucureşti. Ce amendă primeşti dacă nu o porţi?

Michael Ryan a sfătuit toate guvernele să se concentreze pe elementele fundamentale care ajută la întreruperea lanțurilor de transmisie a virusului

„Știu că există oboseală, dar virusul a arătat că, atunci când lăsăm garda jos, poate țâșni vertiginos și să pună în pericol spitalele și sistemele de sănătate. Așa că este important ca toate guvernele să se concentreze pe elementele fundamentale care ajută la întreruperea lanțurilor de transmisie și să salveze vieți și mijloace de trai”, a declarat Tedros Ghebreyesus.

Sursa: TheGuardian

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si