Virgil Musta îi sfătuiește pe românii cu simptome ușoare de COVID-19 când ar trebui să meargă la spital

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență, în ședința de joi, 22 octombrie, aceasta prevede că atât pacienții cu forme ușoare ale COVID-19, cât și cei asimptomatici să fie monitorizați la domiciliu de medicii de familie, astfel încât unitățile sanitare să aibă locuri suficiente pentru pacienții grav bolnavi.

Author: Alina Raducu vineri 23 octombrie 2020 , 19:16

Virgil Musta îi sfătuiește pe românii  cu simptome ușoare de COVID-19 când ar trebui să meargă la spital
Virgil Musta îi sfătuiește pe românii cu simptome ușoare de COVID-19 când ar trebui să meargă la spital
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Citeste si: COVID-19 se răspândește mult mai rapid decât în primăvară. Ce spun specialiștii francezi

Cum se manifestă acele forme ușoare și când va trebui să meargă la spital pacienții diagnosticați cu COVID-19? Medicul Virgil Musta sfătuiește românii cu privire la simptomele ușoare ale noului coronavirus

În funcție de gravitatea situației, pacientul poate fi trimis acasă sau poate ajunge într-un spital nivel 1 sau într-una dintre unitățile suport COVID-19. Medicul de familie își poate da seama dacă pacientul respiră greu sau sacadat”, susține șeful secției Boli Infecțioase a Spitalului Victor Babeș din Timișoara”, a declarat medicul Virgil Musta.

Citeste si: Nu mai sunt locuri în spitalele din Timișoara. Alertă în sistemul medical

Sfaturile medicului Virgil Musta, când pot pacienții infectațicu COVID-19 să rămână acasă și când trebuie să se prezinte la spital

„Pacienții care au durere de gât, tuse care nu e intensă, scaune diareice, lipsa gustului, a mirosului, acestea sunt forme ușoare când pacienții pot rămâne acasă.

Dacă au semne de infecție de căi respiratorii, lipsă de aer, tuse intensă, febră, acestea recomandă internarea sau prezentarea la evaluare pentru a se lua decizii de internare sau de rămânere la domiciliu, în funcție și de locurile în spital.

La acest virus, în 5 – 7 zile, dacă starea se înrăutățește, simptomele devin mai grave, atunci trebuie să sune la 112 ca să se interneze. Dacă durează peste o săptămână este bine să se prezinte pentru evaluare pentru a analiza sindromul inflamator sau de coagulare și să primească recomandări”, a mai declarat medicul la Digi 24.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si