Președintele rus Vladimir Putin a avertizat joi că Rusia abia și-a început acțiunea militară în Ucraina și a provocat țările occidentale care susțin Kievul să încerce să învingă Rusia pe câmpul de luptă.

Citeste si: Insula Șerpilor, bombardată puternic de ruși. Steagul uriaș i-a enervat pe oamenii lui Putin

Cu cât războiul se prelungește, a susținut Putin, cu atât va fi mai greu pentru cealaltă parte să negocieze, potrivit BBC News.

Putin amenință: Rusia nu a început încă serios războiul

În discursul din Duma de Stat de la Moscova, Putin a acuzat țările occidentale că au alimentat ostilitățile, spunând că „Occidentul vrea să lupte cu noi până la ultimul ucrainean”.

Citeste si: Război Rusia- Ucraina, ziua 134. Universitatea din Harkov, distrusă de un atac cu rachete al rușilor. "Este definiția barbariei", spune Zelenski

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

El a vorbit despre o tragedie pentru poporul ucrainean, dar a adăugat: „Se pare că ei se îndreaptă în această direcție”. Putin a avertizat că toată lumea ar trebui să înțeleagă că Rusia „în general nu a început nimic serios încă”. 

În Ucraina, forțele lui Putin și-au continuat împingerea lentă în regiunea estică Donețk, unde o lovitură cu rachete a provocat cel puțin un civil mort joi.

Rusia și-a îndreptat atenția către Donețk după ce a capturat ultimul oraș din regiunea vecină Lugansk- care, împreună cu Donețk, formează Donbasul. 

Putin nu respinge negocierile de pace

În discursul său din 7 iulie, Putin a acuzat că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei nu au reușit să-și atingă obiectivul de „a semăna diviziune și lupte în societatea noastră și a demoraliza poporul nostru”.

Liderul de la Kremlin a adăugat că „încercările Occidentului colectiv de a impune versiunea sa a ordinii globale sunt sortite eșecului”. Dar Putin s-a referit și la posibilitatea unor negocieri, spunând: „Nu respingem discuțiile de pace. Dar cei care le resping trebuie să știe că, cu cât se merge mai departe, cu atât le va fi mai greu să negocieze cu noi”.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

„Ni se spune că noi am început războiul în Donbas, în Ucraina. Nu, acesta a fost declanșat de același Occident colectiv, organizând și susținând o lovitură de stat armată neconstituțională în Ucraina, în 2014, apoi încurajând și justificând genocidul împotriva locuitorilor din Donbas. Occidentul colectiv este instigatorul direct, vinovatul de ceea ce se întâmplă astăzi”- a mai declarat Putin.

Potrivit lui Vladimir Putin, „Occidentul ar fi trebuit să înțeleagă că a pierdut deja, încă de la începutul operațiunii militare speciale”, pentru că „începutul acesteia înseamnă și începutul unei rupturi radicale în ordinea mondială în stil american, acesta este începutul trecerii de la egocentrismul liberal-globalist american la o lume cu adevărat multipolară”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si