Președintele rus Vladimir Putin se declară pregătit pentru un compromis în criza privind Ucraina și va analiza propunerile prezentate de liderul francez Emmanuel Macron, după o întâlnire de cinci ore care a avut loc la Moscova între cie doi lideri de stat, informează presa internațională.

Citeste si: Reacția lui Cristian Diaconescu, după întâlnirea Putin-Macron la Moscova: „Au o relație mai personală. Există posibilitatea unui dialog cu Europa la un nivel mai ridicat”

Vladimir Putin: "Un război Rusia-NATO nu ar avea niciun câștigător"

Vladimir Putin a dat asigurări că nici el, nici preşedintele Macron nu vor un război Rusia-NATO care "nu ar avea niciun câştigător"."Trebuie găsită o soluţie pentru a ieşi din această situaţie", a estimat preşedintele Putin.

Preşedintele Putin a declarat că unele din ideile omologul său francez vizând dezamorsarea crizei pot face posibilă realizarea de progrese.

"Unele din ideile sale, din propunerile sale sunt posibile pentru a pune bazele unor progrese comune", a afirmat Vladimir Putin în cadrul conferinţei comune de presă, deşi a considerat că este prematur să le expună public.

Vreți ca Franța să lupte împotriva Rusiei? Exact asta s-ar întâmpla” dacă Ucraina se alătură NATO și încearcă să-și pună în aplicare politica de „reintegrare” forțată a Crimeei, le

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Preşedintele Putin a mai spus că va continua să încerce să obţină răspunsuri din partea Occidentului la principalele sale cerinţe de securitate, deşi a precizat că SUA şi NATO le-au "ocolit" în răspunsurile oficiale trimise Moscovei luna trecută.

"Nu cred că un dialog se opreşte aici", a spus Vladimir Putin, adăugând că Rusia va trimite în curând răspunsul său scris la reacţiile NATO şi SUA.

Zilele următoare vor fi cruciale în conflictul dintre Ucraina, a declarat președintele francez Emmanuel Macron după întâlnire, în timp ce Putin încă dă vina pe Occident pentru creșterea tensiunilor din jurul Ucrainei.

Avertismentul lui Putin: Europa ar putea fi atrasă într-un conflict

Dacă Ucraina va adera la NATO, țările europene vor fi atrase într-un conflict militar de amploare, a avertizat Vladimir Putin după întâlnirea cu Macron, informează Sky News.

Președintele rus a avertizat, de asemenea, că nu vor exista „câștigători” din criza în curs, după ce s-a întâlnit cu omologul său francez la Kremlin, pentru discuții pe care le-a descris ca fiind utile.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Schimbare de ultim moment în prognoza meteo: vijelii devastatoare și ploi torențiale lovesc Capitala, cod roșu de caniculă în toată țara!- radioimpuls.ro

Citeste si: Aleksandr Lukașenko, dictatorul din Belarus, prezice intrarea Ucrainei în alianță cu Rusia

Vreți ca Franța să lupte împotriva Rusiei? Exact asta s-ar întâmpla” dacă Ucraina se alătură NATO și încearcă să-și pună în aplicare politica de „reintegrare” forțată a Crimeei, le-a spus Vladimir Putin reporterilor francezi.

Macron i-a propus lui Putin "construirea de garanţii de securitate concrete" 

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat că i-a propus luni omologului rus Vladimir Putin "construirea de garanţii de securitate concrete" pentru toate statele implicate în criza ucraineană.

"Preşedintele Putin m-a asigurat de disponibilitatea sa de a mă angaja în această logică şi de dorinţa sa de a menţine stabilitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", a adăugat preşedintele Macron în cadrul unei conferinţe de presă comune, în care a menţionat "termeni de convergenţă" între Rusia şi Franţa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si