Sursele mai spun că Rusia este pregătită să lupte în continuare dacă Kievul și Occidentul nu răspund propunerii de armistițiu.

Citește și: Cine este Alexandru Piscan, românul acuzat de trădare în favoarea Rusiei. Este un apropiat al lui Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor

Trei dintre surse, familiarizate cu discuțiile din anturajul lui Vladimir Putin, au spus că liderul rus și-a exprimat frustrarea unui grup restrâns de consilieri cu privire la ceea ce el crede că sunt încercările susținute de Occident de a împiedica negocierile.

Vladimir Putin e enervat de decizia președintelui ucrainean Volodimir Zelenski de a exclude negocierile.

"Putin poate lupta atât timp cât este nevoie, dar este, de asemenea, pregătit pentru o încetare a focului – să înghețe războiul”, a spus un altul dintre cei patru, o sursă principală din Rusia care a lucrat cu Putin și cunoaște conversațiile la cel mai înalt nivel din Kremlin.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Conform Irish Examiner, el ca și ceilalți oficiali citați în acest raport de presă a vorbit sub condiția anonimatului dată fiind sensibilitatea subiectului.

Volodimir Zelenski, vizită fulger la Harkov, vineri 24 mai

Volodimir Zelenski, vizită fulger la Harkov, vineri 24 mai

[Sursa foto: President.gov.ua]

Ucraina ar fi oprit ofensiva rusă din Harkov

Ucraina a susţinut vineri că a oprit ofensiva lansată în urmă cu două săptămâni de armata rusă în provincia nord-estică Harkov şi că a început un contraatac în acest sector al frontului, vizitat în aceeaşi zi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"Inamicul s-a împotmolit complet în lupte de stradă la Vovceansk şi a suferit pierderi foarte importante", însă armata rusă continuă să trimită rezerve pentru a continua asaltul, a susţinut vineri comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski.

Rusia a lansat pe 10 mai o ofensivă în regiunea ucraineană de graniţă Harkov, unde o ocupat de atunci o serie de localităţi şi a forţat armata ucraineană să-şi consolideze acolo trupele desfăşurând în zonă rezerve preţioase de trupe şi echipamente.

După două săptămâni de lupte, "forţele de apărare ucrainene au oprit trupele ruse" şi "desfăşoară acţiuni contraofensive", a declarat vineri un ofiţer din Statul Major ucrainean, colonelul Igor Prokhorenko.

Acesta a descris situaţia drept "dificilă", dar "stabilă şi sub control" pe sectorul de front din Harkov, unde se dau lupte mai ales pentru controlul asupra oraşului Vovceansk, tăiat în două şi unde Kievul acuză Moscova de atrocităţi.

Potrivit Pravda.com.ua, Rusia încearcă să rupă liniile defensive ale forţelor ucrainene, slăbite de mai mult de doi ani de război, de lipsa soldaţilor şi de criza de echipamente militare provocată de lentoarea ajutorului occidental.

Volodimir Zelenski, vizită fulger la Harkov, vineri 24 mai

Imagini din Harkov

[Sursa foto: President.gov.ua]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si