Vladimir Putin nu va fi invitat la ceremonia de  înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a. Surse guvernamentale au afirmat pentru CNN că lista invitaților la marele eveniment nu a fost încă finalizată, dar este sigur faptul că oficiali din Rusia, Belarus și Myanmar nu vor fi primiți lunea viitoare la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

De ce oficialii din Rusia, Belarus și Myanmar nu sunt bineveniți la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

În ceea ce privește Rusia şi Belarus, sursele guvernamentale britanice au explicat că excluderea acestora a fost ca urmare a invaziei Ucrainei. În cazul Myanmarului, excluderea a fost cauzată de tratamentul la care este supusă minoritatea musulmană Rohingya.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că Putin nu intenţionează să asiste la funeraliile Reginei.

Citeste si: Cât timp va dura doliul în Regatul Unit al Marii Britanii după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Palatul trimite invitaţii la funeraliile de stat la sfatul guvernului după ce membrii serviciilor civile şi diplomatice au luat în considerare implicaţiile politice ale invitării anumitor lideri.

De obicei, fiecare ţară cu care Regatul Unit are relaţii diplomatice normale este invitată la o înmormântare de stat, cum este cea a Reginei Elisabeta a II-a ce va avea loc luni la Catedrala Westminster Abbey. Naţiunile sunt de obicei reprezentate de şeful statului, un membru cu rang înalt al guvernului sau ambasadorul lor în Marea Britanie.

Cine își va putea lua rămas-bun de la Regina Elisabeta a II-a

La ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a  vor lua parte 500 de oficiali, printre care și Familia Regală a României

500 de șefi de stat și de guvern sunt așteptați să participe luni la ceea ce guvernul britanic descrie că este „cel mai mare eveniment internațional din ultimele decenii”.

Citeste si: Familia Regală a României va lua parte la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a

Trebuie remarcat faptul că fiecare dintre acești invitați oficiali va avea dreptul de a aduce un invitat, dar nu mai mult de unul. De asemenea, autoritățile locale au stabilit regulile pentru șederea lor în Marea Britanie, recomandându-le să călătorească cu zboruri comerciale și să folosească transportul în comun din Londra, relatează CNN.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si