Volodimir Zelenski, un nou mesaj pentru ucraineni: ”Repet, pentru cei care înţeleg doar rusă: Dacă vrei să trăieşti, fugi"

Volodimir Zelenski dă asigurări că Ucraina nu va lăsa Rusia să ocupe acele teritorii. În același timp, el consideră referendumurile organizate de Rusia ca fiind false.

Author: Diana Bostan joi 29 septembrie 2022 , 07:38

zelenski

Volodimir Zelenski

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

"Principala noastră sarcină acum este să coordonăm acţiunile cu partenerii ca răspuns la referendumurile false organizate de Rusia şi la toate ameninţările conexe.

Nu este 2014. Totul este clar pentru toată lumea. Şi cu siguranţă vor fi acţiuni", a spus Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski are un nou mesaj pentru ucraineni

"Dacă cineva din Rusia crede că poate 'scăpa' cu tot ce face pe teritoriul ocupat, dacă cineva din Rusia speră că lumea îşi va abandona propriile valori, speriaţi de un alt anunţ rusesc de anexare, se înşală. Fiecare pas ulterior de escaladare a ocupantului nu face decât să confirme faptul că lumea trebuie să acţioneze şi mai dur", a avertizat Zelenski. 

Citeste si: Cel puțin 14 persoane au fost rănite în Rusia, în urma unei explozii puternice

Zelenski a acordat și premii de stat pentru apărătorii Ucrainei:”71 de războinici ai Gărzii Naţionale, 21 de angajaţi ai Serviciului de Stat de Urgenţă, 52 de poliţişti de

frontieră, 320 de combatanţi au fost premiaţi pentru acţiunile lor curajoase şi eficiente în timpul eliberării de sub ocupaţie a districtelor din regiunea Harkov". 

Zelenski susține că referendumurile organizate de Rusia sunt false

Zelenski a vorbit și despre situația de pe front.

Citeste si: Anunț de la Kremlin: ofensiva Rusiei va continua până la controlul total al regiunii Donețk

"totul este clar pentru noi. Prin urmare, repet... Pentru cei care înţeleg doar rusă. Dacă vrei să trăieşti, fugi. Dacă vrei să trăieşti, predă-te. Dacă vrei să trăieşti, luptă pe străzile tale pentru libertatea ta. Totul ti-a fost luat oricum. Sau poate cineva dintre voi are platforme petroliere? Palate? Podgorii? Poate iahturi? Sau vreo bancă? Pentru ce lupţi? Singurul lucru pe care îl ai sunt împrumuturi, ceva de mâncare seara şi acum e mobilizare. Luptă pentru ceea ce este al tău! Stai departe de pământul nostru, sufletul şi cultura noastră", a îndemnat preşedintele ucrainean. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si