Forţele ruse au fost acuzate de multiple abuzuri în teritoriile aflate sub controlul lor în Ucraina, în special la Bucea, la periferia Kievului, unde au fost descoperite cadavre ale unor civili ucişi cu sânge rece după retragerea lor din zonă, la sfârşitul lunii martie.

Ce au descoperit forțele ucrainene în pădurea de la Izium

"Un total de 436 de cadavre au fost exhumate.

Majoritatea prezintă semne de moarte violentă şi 30 prezintă semne de tortură", a declarat Oleg Sinegubov pe Telegram.

Citeste si: Putin testează de urgență bomba nucleară "Cernobîlul zburător"

"Sunt trupuri cu o frânghie în jurul gâtului, cu mâinile legate, cu membrele rupte sau cu răni provocate de glonţ. Mai mulţi bărbaţi au organele genitale amputate", a continuat Sinegubov, referindu-se la "dovada torturilor teribile" suferite de populaţie.

Sute de morminte și o groapă comună

Câteva sute de morminte cu o cruce şi o groapă comună au fost descoperite la mijlocul lunii septembrie în apropierea oraşului Izium, care a fost sub ocupaţie rusă timp de câteva luni înainte de a fi preluat de forţele ucrainene.

Citeste si: Olena Zelenska: Femeile din Ucraina mor apărându-și copiii, în timp ce agresiunea rusă a devenit un show TV convenabil pentru întreaga lume

Poliţia ucraineană a susţinut, de asemenea, că a descoperit "camere de tortură" în zonă, inclusiv la Izium.

Moscova neagă că a comis aceste crime şi a numit descoperirea mormintelor de la Izium drept o "minciună". 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Rusia neagă crimele de război de la Izium. "Este o minciună", spune portavocea lui Putin

Vladimir Putin nu recunoaște că trupele rusești din Ucraina au comis crime de război. După ce a negat masacrul de la Bucha, Kremlinul respinge și noile dovezi care apar în regiunea Harkov.

Poliţia ucraineană a susţinut, de asemenea, că a descoperit "camere de tortură" în zonă, inclusiv la Izium.

[Sursa foto: Twitter]

Rusia vede peste tot "provocări" ale Kievului

Noile acuzații ale Ucrainei, potrivit cărora forțele ruse au comis atrocități împotriva  soldaților și civililor în orașul Izium, din estul recucerit, sunt o „minciună”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

„Este o minciună și, desigur, vom susține adevărul în toată această poveste”, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Citeste si:  Patriarhul Kirill, un nou mesaj de susținere pentru soldații ruși

„Kievul promovează același scenariu în Izium ca și cu provocarea de la Bucha”, a mai spus Peskov.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Rusia a respins în mod repetat dovezile de execuții și torturi din partea forțelor sale din Bucha și din alte zone ucrainene recucerite drept „falsuri” și „provocări”.

Forțele ucrainene au revendicat Izium și alte zone din regiunea de nord-est a Harkovului în această lună, ca parte a unei contraofensive fulgerătoare care a prins trupele rusești pe picior greșit.

Citeste si:  Vladimir Putin cere liderilor din Kârgâzstan și Tadjikistan evitarea luptelor. Peste 139 persoane au fost rănite

Respingerea de către Peskov a afirmațiilor ucrainene este un ecou al presei de stat de la Moscova, care a asemănat acuzațiile de tortură și ucidere de la Izium cu „propaganda nazistă”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si