Vom putea merge la mare după 15 mai? Ce se va scrie în declarație

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut precizări, marți seară, referitoare la posibilitatea de a pleca la mare, după 15 mai.

Author: I.C. miercuri 13 mai 2020 , 10:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și într-un sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate”, a declarat Nelu Tătaru, la Antena 3.

Citeste si: Avertismentul unui medic de renume: "Nu există practic nicio şansă"

Totodată, ministrul Sănătății a expus condițiile în care o persoană ar putea merge la mare după 15 mai.

„Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise – nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge”, a spus Nelu Tătaru.

„Este un prim moment pe care eu îl consider mai important decât gestionarea sărbătorilor pascale. Este un moment în care lăsând libertatea de a ieși în oraș, în localitate, lăsând sporturilor individuale, lăsând libertatea de a merge la un salon de îngrijire corporală sau un stomatolog – unde suntem totuși

într-o specialitate unde avem o aerosolorizare importantă, o răspândire importantă – dar, conștientizând anumite măsuri, suntem într-o primă etapă unde intrăm într-un nornal”, a mai spus Tătaru.

Citeste si: Încă cinci decese cauzate de coronvirus. Bilanțul ajunge la 1.007

Președintele Klaus Iohannis a anunțat renunțarea la obligația de a sta acasă și la obligația unei declarații pe proprie răspundere în interiorul localității.

„Totuşi, în interesul nostru, nu trebuie să exagerăm, trebuie să renunţăm la deplasările la care se poate renunţa. Ce rămâne obligatoriu- este interzisă deplasarea în afara localităţii, cu excepţii care vor fi enumerate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, sunt excepţii naturale- pentru serviciu, munci agricole, sport individual. Când ieşim din localitate, este nevoie de o declaraţie, mai puţin în zonele metropolitane de unde se vine, de exemplu, la serviciu în Bucureşti. Dacă mergeţi din Bucureşti într-un oraş din provincie pentru o problemă care se încadrează în excepţii, aveţi nevoie de declaraţie scrisă”, a precizat Klaus Iohannis.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si