Vouchere de vacanță 2023: Anunțul momentului pentru bugetari

Vouchere de vacanță 2023. Iată câți bani vor primi românii pentru voucherele de vacanţă în 2023! Anunț important pentru bugetari!

Author: Alina Raducu marți 22 noiembrie 2022 , 17:09

Vouchere de vacanță 2023: Anunțul momentului pentru bugetari

Vouchere de vacanță 2023: Anunțul momentului pentru bugetari

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vouchere de vacanță 2023. Ministerul Muncii a anunțat că proiectul HG pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară a fost supus dezbaterii publice.

Această majorare atrage anumite creșteri, însă vor exista și beneficii. Voucherele pentru vacanță vor fi mai mari începând cu 1 ianuarie 2023. 

„Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern”,  a declarat ministrul Constantin-Daniel Cadariu. 

Vouchere de vacanță 2023: Câți bani vor primi bugetarii?

Ministerul Muncii a supus dezbaterii publice proiectul HG pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară, garantat în plată. Astfel, de la 1 ianuarie va fi propus un salariu de 3.000 de lei, cu o creștere de 17.6%

față de luna decembrie 2022. Această majorare aduce și alte beneficii.

Voucherele de vacanță vor fi și ele majorate de la 1 ianuarie 2023. Acestea vor ajunge de la 2.550 de lei la 3.000 de lei, în conformitate cu noul salariu minim pe economie. În plus, la această sumă se va aplica un impozit de 10%.

Mai exact, valoarea voucherelor de vacanță se va raporta la perioada lucrată de bugetari în funcție de noul salariu minim de la 1 ianuarie 2023.

Astfel, angajații din sectorul privat vor putea primi vouchere din bugetele firmelor la care lucrează, pe când voucherele pentru angajații la stat vor fi plătite din bugetul public.

Citește și: Cât va costa energia electrică până în 2025. Guvernul solicită plafonarea prețului

Vouchere de vacanță 2023: Anunțul momentului pentru bugetari

Vouchere de vacanță 2023: Anunțul momentului pentru bugetari

[Sursa foto: PixaBay]

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului: „Voucherele de vacanţă pot fi acordate şi salariaţilor din privat”

Voucherele de vacanţă  pot fi acordate şi salariaţilor din privat, direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. Mai mult, pe durata acestui an, prin comparaţie cu angajaţii din sectorul public, cei care lucrează la privat au putut beneficia de aceste vouchere de vacanţă.

Datorită impactului pozitiv de pe plan economic şi social, încurajez companiile să le ofere în continuare, iar pe viitor îmi propun să identific metode prin care să poată creşte atractivitatea acordării acestora, fără a afecta, însă, bugetul de stat”, a precizat ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Citește și: Salariile vor crește cu 50% pentru unii bugetari! Despre cine este vorba

De asemenea, tichetele de vacanță vor fi acordate și salariaților din privat direct de către angajator, pentru acoperirea cheltuielilor ocazionale de efectuarea concediului de odihnă.

Așadar, voucherele de vacanță primite de salariați pot fi folosite pentru achiziționarea serviciilor de cazare, iar în pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi adăugate și alte servicii precum masă, transport sau tratament balnear. 

Citește și: VIDEO- Vouchere anticriză pentru cetățenii de peste 18 ani. Înscrierile încep astăzi

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si