Vouchere vacanță 2023.  Ministerul de Finanțe a precizat valoarea voucherelor de vacanță pentru fiecare salariat în parte, dar și cine poate intra în posesia tichetelor în 2023. Unele zvonuri dădeau de înțeles că valoarea voucherelor de vacanţă ar putea creşte în acest an, mai ales în condiţiile în care s-a mărit şi salariul.

Cine sunt românii care vor primi banii pe vouchere?

Voucherele de vacanță  vor fi acordate în 2023 angajaților care lucrează la instituțiile de stat. Valoarea acestora va fi de 1.450 de lei brut, a transmis Ministerul Finanțelor, după ce mai multe publicații au anunțat sume diferite și creșteri ale valorii.

Citește și: Țara în care studenții au o vacanță de o săptămână pentru a se îndrăgosti/"Bucurați-vă de flori, mergeți să vă îndrăgostiți"

Anul trecut, profesorii și angajații din învățământul de stat au primit vouchere de vacanță tot în valoare de 1.450 de lei și impozitarea cu 145 de lei s-a făcut în luna acordării.  

Ce trebuie să știți despre programul și avantajele acestora în 2023

Vouchere vacanță 2023. Cine sunt românii care vor primi banii pe vouchere?

Vouchere vacanță 2023. Cine sunt românii care vor primi banii pe vouchere?

[Sursa foto: PixaBay]

Tichetul valoric poate acoperi mai multe tipuri de plăți pentru concediu. Pachetul trebuie să includă obligatoriu cazare, transport, mâncare, agrement, tratament balnear.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Totodată, de amintit că voucherele au o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii și nu sunt transmisibile.

Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate.

Vânzarea voucherelor este strict interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. 

„În limita resurselor bugetare, angajatorul stabileşte, când acordă voucherele de vacanţă, de comun acord cu organizaţiile sindicale legal constituite sau cu reprezentanţii salariaţilor, după caz  ”, se arată în precizarea făcută de Ministerul Finanţelor, potrivit  edupedu.ro.

Citește și: Tichete sociale Paște 2023. Pensionarii care vor beneficia de ajutor! Ce sumă vor primi?

Voucherele de vacanță au o perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic.

Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului. Astfel, cei 10% impozit, adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere de vacanţă vor fi date.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si