Românii ar putea cumpăra și medicamente din suma voucherelor de alimente pe care le primesc în prezent.

Vocuherele de alimente ar putea fi folosite și pentru medicamente

În prezent, atât românii cu pensii mai mici de 1.700 de lei, cât și cei care au salariul estimat acestei sume, sunt beneficiari de vouchere pentru alimente.

Astfel, prin proiectul de lege inițiat de USR, se impune eliminarea restricționării de utilizare a voucherelor de alimente, pentru ca românii să-și poată achiziționa medicamente.

Diana Stoica, deputata USR a transmis printr-un comunicat de presă următoarele:

Citește și: VIDEO- Unele medicamente de răceală și gripă ar putea provoca accidente vasculare. Avertismentul EMA

Citește și: VIDEO- Cumpărătorii vor plăti mai mult pentru alimente în acest an. Marii producători vor să majoreze prețurile

„Sănătatea oamenilor este esenţială şi, din păcate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din România nu îşi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie că vorbim de tratamente pentru diferite afecţiuni cronice, fie de medicamente pentru afecţiuni respiratorii etc. De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor să cumpere şi medicamente, pe lângă alimente, prin cardurile sociale”.

De asemenea, proiectul inițiat de deputații USR Diana Stoica și Eugen Terente are ca scop schimbarea OUG 63/2022, pentru ca voucherele de alimente să fie destinate și achiziționării de medicamente.

Citește și: Probleme grave la alimentele distribuite sub formă de pachet alimentar la copii. Mai multor elevi li s-a făcut rău după produsele consumate

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Vitamina D e cea care stabilește legăturile în complicatul sistem imunitar. Ce înseamnă doza „de atac”- wowbiz.ro

„În urma semnalelor pe care le-am primit de la unii dintre beneficiarii cardurilor sociale pentru persoanele vulnerabile, am înţeles cât de util ar fi pentru ei să poată folosi aceste carduri şi pentru a avea acces la tratamentele care le sunt vitale”, a mai adăgat deputata USR.

Un număr de aproximativ 2,5 milioane de români primesc ajutorul de 250 de lei, însă, banii de pe tichetele sociale pentru alimente pot fi folosiți într-o limită de timp.

Citește și: O parte din românii care au primit cardurile de energie susțin că nu pot folosi voucherele

Prețurile alimentelor cresc în România, în timp ce în alte țări scad. Explicația oferită de specialiști

Alimentele din România au prețuri din ce în ce mai mari, lucru ce îi dezavantajează pe români. Fenomenul se întâmplă la noi în timp ce alte țări au făcut reduceri de preț. Producătorii au dat explicații și au spus de ce se întâmplă acest lucru.

Românii nu mai fac față scumpirilor  care apar de la o lună la alta. În același timp, în multe țări prețurile au început să scadă, dar producătorii români vor să continue majorările, în ciuda acestui lucru.

Pentru că situația devine tot mai revoltătoare, aceștia au dat explicații despre fenomen.

Alimente cu prețuri uriașe în România

Conform experților, zahărul s-a scumpit cu 63%, uleiul cu 37%, untul cu 45%, ouăle cu 35%, iar margarina are un preț mai mare cu 36% și în aceste condiții, producătorii își susțin, în continuare, creșterile prețurilor.

În țări precum Australia, prețurile alimentelor de bază scad cu procente chiar și de 2,9%, ceea ce reprezintă un beneficiu pentru bugetul oamenilor.

Citește și:  VIDEO- Românii dau cei mai mulți bani pe alimente dintre europeni

Producătorii afirmă că nu intenționează deloc să le urmeze exemplul, ba chiar să mai crească prețurile.

Aceștia au spus că majorările prețurilor alimentelor vin după ce materia primă și mâna de lucru s-a scumpit, motiv pentru care sunt nevoiți să facă tot ce le stă în putință să își scoată cheltuielile, chiar dacă acest lucru înseamnă ca produsele lor să ajungă la prețuri alarmante.

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Emilia Ghinescu nu vrea să își facă o nouă relație în viitorul apropiat: "Nu mai vreau lucrul acesta"- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

Citeste si:  O minoră a fost găsită însărcinată, într-un dulap, la un an și jumătate de dispariție- kanald.ro

Citeste si:  Actorii serialului Mă numesc Zuleyha, în doliu, după cutremurul din Turcia: „Suntem profund întristați”- wowbiz.ro

Citește și:  VIDEO- Un litru de lapte a ajuns să coste 10 lei în supermarketuri. Prețuri duble față de anul trecut

„Investiția este foarte mare, s-au scumpit semințele, investim foarte mult și trebuie să ne recuperăm banii”,  a declarat un producător, conform Antena 3 CNN.

Citește și:  Inflația trece, prețurile rămân

Creșterea prețurilor le dă bătăi românilor, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă sau de Paște. Atunci, oamenii fac cumpărături în masă. Atât prețul alimentelor de bază, necesare în cantități mari pentru cozonaci, drob sau alte preparate pentru Paște, cât și carnea de miel se vor vinde mai scump, au spus specialiștii.

Citește și:  Preț carburanți 9 februarie 2023: Cu cât se vinde joi litrul de benzină sau de motorină?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si