Într-un tărâm al zăpezii. Așa s-au trezit locuitorii din Hamburg unde stratul de omat a depășit și 30 de cm. Nimic anormal, daca nu am fi mijlocul primăverii.

Iarna și-a reintrat în drepturi în Vestul Europei

De vină pentru peisajul hibernal ar fi o masă de aer polar din Scandinavia care a pus stăpânire pe Germania. Meteorologii au emis un cod galben și au avertizat că iarna își reintră în drepturi cu temperaturi scăzute, vânt rece și ninsori.

Citeste si: Calendar creştin ortodox pentru luna aprilie 2022: Cele mai importante sărbători

Schimbarea drastică de temperaturi nu i-a afectat numai pe nemți. După un martie uscat și însorit și vreme blândă, Olanda se confruntă brusc cu zăpadă, chiar la început de aprilie.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Astăzi, meterologii olandezi au anunțat că deși este ziua păcălelilor, ninsorile vor fi cât se poate de reale zilele acestea.

Citeste si: Când sunt Floriile 2022? Este dezlegare la peşte

Vremea anormal de rece a dat bătăi de cap și francezilor, iar climatologii de la MeteoFrance au precizat că o scădere bruscă a temperaturilor cu 20 de grade în câteva zile nu este deloc ceva obişnuit.

Furtună cu grindină în Statele Unite

În regiunile aflate sub cod portocaliu de vreme rea, autorităţile au suspendat transportul şcolar pe parcursul zilei de vineri şi au făcut apel la limitarea deplasărilor neesenţiale. În unele zone și circulația trenurilor a fost îngreunată.

Citeste si: Cum va fi vremea în perioada 1-3 Aprilie. Ploi și temperaturi mai scăzute în toată țara

Valul neașteptat de frig s-a simțit nu numai în vestul și centrul Europei. În statul Pennsylvania, oamenii au fost luați prin surprindere de o furtună cu grindină.

Citeste si: Anunțul ANM în România: Posibile „ploi roșii” în următoarele zile

Conform ANM, s-ar putea ca acest noul val de frig să se abată și asupra României în zilele următoare. Momentan, în România este valabil un cod galben de ploi și intensificări ale vântului în 20 de județe valabil până sâmbătă seara. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si