Vremea ne face iarăși surprize. Meteorologii de la ANM au actualizat prognoza meteo pe două săptămâni

Vremea continuă să facă surprize și pe finalul lunii iulie. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au actualizat prognoza pentru următoarele două săptămâni și vorbesc despre variații mari de temperatură de la o zi la alta. Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 și 20 iulie.

Author: R.I. luni 13 iulie 2020 , 14:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vremea este răcoroasă în următoarele zile, când, în medie, maximele termice vor fi în jurul a 21 de grade, iar minimele de 7...10 grade, în majoritatea regiunilor țării. Ulterior, temperatura aerului va fi în creştere, astfel că în data de 16 iulie se va atinge o medie a maximelor de 27...28 de grade, iar în 17 iulie, a minimelor, de 12-13 grade.

Citeste si: Starea de urgență, prelungită încă o lună!

Prognoza meteo pentru BANAT

Vremea se va încălzi până în data de 16 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 30 de grade. În 17 iulie va fi o răcire de aproximativ 6 grade, apoi maximele termice vor crește din nou, astfel încât, la sfârșitul intervalului de prognoză vremea va deveni călduroasă, iar media lor se va situa între 30 și 32 de grade. Media minimelor termice va crește de la 10...12 grade în primele zile, până la 16 grade în dimineața de 17 iulie.

În ziua următoare va coborî spre 13 grade, iar în zilele care vor urma va fi tot mai ridicată, până spre 16...17 grade, în 26 iulie. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 16 și 20 iulie.

Citeste si: Nelu Tătaru: „Ne-am grăbit cred să recomandăm politic anumite idei”

Prognoza meteo pentru CRIȘANA

Media maximelor termice va fi în creștere de la 23 de grade în prima zi, până la 28...29 de grade în data de 16 iulie, apoi va scădea cu aproximativ 6 grade, pentru ca din 18 iulie să fie din nou în creștere, până spre 30 de grade în ultima zi. Media minimelor termice va urca de la 9...10 grade în primele zile ale intervalului, până spre 15...16 grade în dimineața de 17 iulie. În 18 iulie va coborî la 13 grade, iar din 19 iulie va crește ușor și treptat și va ajunge să atingă, la finalul intervalului, în jurul a 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată între 16 și 20 iulie.

Citeste si: Coronavirus- Mai mult de 20.000 de decese în Orientul Mijlociu

Prognoza meteo pentru TRANSILVANIA

Vremea va fi răcoroasă în primele două zile, când, în medie, maximele termice vor fi în jurul a 21 de grade, iar minimele de 7...10 grade. Ulterior, temperatura aerului va fi în creştere, astfel că în data de 16 iulie se va atinge o medie a maximelor de 27...28 de grade, iar în 17 iulie, a minimelor, de 12...13 grade. În următoarele 2 zile se va răci cu până la 2...3 grade, apoi media maximelor va fi din nou în creștere, până la 28 de grade la finalul intervalului de prognoză, iar a minimelor nu va avea variații semnificative și se va situa în jurul a 13 grade. Probabilitatea pentru averse va fi în creștere după data de 16 iulie.

Citeste si: Horoscop. Patru zodii cu risc maxim de divorț

Prognoza meteo pentru MARAMUREȘ

La începutul intervalului vremea va fi răcoroasă, media maximelor fiind de 21 de grade, iar a minimelor de 8...9 grade, apoi se va încălzi, astfel că, în 16 iulie maximele termice vor fi în medie de 26...27 de grade, iar în 17 iulie minimele termice vor atinge o medie de 14 grade. În următoarea zi se va răci, apoi se va relua treptat procesul de încălzire, care se va resimți. mai mult la valorile diurne, decât la cele nocturne. Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 și 20 iulie.

Citeste si: PSD va vota legea pentru carantină și izolare

Prognoza meteo pentru MOLDOVA

Media temperaturilor maxime va fi în creștere de la 22 de grade în prima zi, când va fi răcoare, până la 29...30 de grade în data de 16 iulie. În următoarele două zile se va răci cu 4...5 grade, apoi maximele termice vor avea variații în general între 26 și 29 de grade. Media temperaturilor minime se va situa în jurul a 11 grade în primele trei zile, în următoarele două va crește cu până la 4...5 grade, apoi nu va mai avea variații bruște. Probabilitatea mai mare de averse va fi între 16 și 20 iulie.

Citeste si: Tatăl fostului premier Mihai Tudose a murit de coronavirus

Prognoza meteo pentru DOBROGEA

În prima săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 24 și 29 de grade, iar a minimelor între 15 și 19 grade. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi modificări semnificative, maximele se vor situa, în medie, între 27 și 29 de grade, iar media minimelor va fi între 18 și 20 de grade. Condiții pentru averse vor fi la începutul intervalului și trecător după data de 18 iulie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

Vremea se va încălzi treptat până în jurul datei de 16 iulie, când media maximelor termice se va situa în jurul a 32 de grade și va deveni călduroasă. În 18 iulie va fi o răcire de aproximativ 4 grade, apoi maximele termice vor crește din nou treptat, astfel încât, în ultimele zile din intervalul de prognoză vremea va redeveni călduroasă. Media minimelor termice va crește până la 17 grade în dimineața de 18 iulie, apoi nu se va mai modifica semnificativ. Probabilitatea mai ridicată de averse va fi la începutul intervalului, precum și între 17 și 20 iulie.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si