Anunț ANM: Precipitaţii, polei şi vânt în toată ţara de la ora 16:00

Meteorologii anunţă precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului începând de duminică, de la ora 16:00 şi până luni la prânz în toată țara.

Author: Georgiana Balaban duminică 31 ianuarie 2021 , 11:54

vremea românia ploi și vânt
Se schimbă vremea în România.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În jumătatea de nord a Moldovei, vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, în Maramureş, Crişana şi Transilvania unde vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

Carpaţii Meridionali şi Occidentali, jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei şi sud-estul Transilvaniei se voer afla sde duminică d ela ora 20:00 sub avertizare cod galben. În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros. Pe parcursul nopţii şi al dimineţii temporar va ploua, posibil moderat cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală în general de 40...50 km/h.

Citeste si: Avertizare ANM! Atenționare lapoviță, polei și vânt puternic!

În intervalul de 31 ianuarie, ora 16:00 – 01 februarie, ora 12:00 sunt anunţate precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului.

Încep ninsorile, din nou

”În intervalul menţionat temporar vor fi precipitaţii în toată ţara. Cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30...40 l/mp.

În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureş, Crişana şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpaţii Occidentali,ploile şi lapoviţa vor determina topirea parţială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane şi în regiunile sudice şi sud-estice, în general, cu viteze de 50...60 km/h”, anunţă meteorologii.

Mai multe regiuni se vor afla sub avertizare cod galben de duminică de la ora 16:00, până luni la ora 10:00.

Citeste si: ANM: Cod roșu de avalanșe la munte

ANM anunţă ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Occidentali.

vremea românia ploi și vânt
Anunțul ANM pentru România.[Sursa foto: PixaBay]

”În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50...70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada”, conform meteorologilor.

Citeste si: Alertă meteo, în vigoare! ANM a emis un cod galben de ninsori și viscol în 13 județe ale țării

În acelaşi interval este anunţat polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei.

”În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopţii de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei”, precizează ANM.

În Bucureşti, de duminică d ela 16:00 şi până luni la 10:00, cerul va fi mai mult noros. Pe parcursul nopţii şi al dimineţii temporar va ploua, posibil moderat cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală în general de 40...50 km/h. La începutul intervalului se vor înregistra 4...5 grade, apoi temperatura aerului va scădea, iar minima va atinge 1...2 grade. Până spre sfârşitul intervalului tempeatura va urca din nou la 4...5 grade.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si