Prognoza meteo astăzi, 29 ianuarie 2021. Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea astăzi dar și zilele următoare

Prognoza meteo ANM. Vineri, temperaturile încep să crească, dar va fi înnorat aproape peste tot. O să ningă în nord-vest, în centru şi la munte, iar pe seară apar ceva ploi în zonele vestice.

Author: Andreea Bolocan vineri 29 ianuarie 2021 , 13:09

ANM vremea prognoza meteo azi vremea la munte
Cum va fi vremea astăzi și în următoarele zile[Sursa foto: romaniatv.net]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Meteorologii ANM au anunțat că vineri, maximele pleacă de la zero grade în depresiuni şi ating 9 prin Banat şi Oltenia.

Vremea în București

Şi în Bucureşti avem vreme ceva mai bună. Norii persistă la începutul zilei, dar mai târziu apare soarele. Vântul devine activ, iar maximă se opreşte pe la 3 grade. La noapte se face mai frig şi temperatura coboară până la minus 6 grade.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, avem o zi destul de mohorâtă. E posibil să plouă slab sau să cadă un pic de lapoviţă. Se înteţeşte şi vântul, iar temperaturile, puţin mai ridicate decât ieri, ajung pe la 4...5 grade.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim vreme schimbătoare, înnorări şi condiţii de precipitaţii slabe. Vântul devine activ, iar maximele se opresc pe la 2...3 grade.

Citeste si: Vemea se schimbă radical după episodul de viscol puternic. Prognoza ANM

În nordul Moldovei şi în Bucovina, va domina atmosfera închisă şi s-ar putea să plouă puţin. Se mai încălzeşte faţă de ziua trecută şi pe la amiază se ating în jur de 4...5 grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme destul de neplăcută, cer acoperit şi precipitaţii frecvente. Pe aici vor fi mai mult ninsori, iar temperaturile, comparabile cu cele de ieri, vor ajunge pe la 2...3 grade.

În ţinuturile vestice, norii persistă şi vor aduce precipitaţii sub toate formele. Dimineaţă mai vin ceva ninsori, apoi vor domina ploile. Vântul prinde putere şi aduce un aer mai cald, iar maximele urcă până la 8...9 grade în zona Banatului.

În Transilvania ne aşteaptă o zi rece, cu mulţi nori şi câţiva fulgi de zăpadă în zonele de munte. Peste noapte se întorc ninsorile, iar în depresiuni temperaturile coboară până la minus 8 grade.

În Oltenia găsim atmosferă schimbătoare. Se arată şi soarele printre nori, iar în vestul privinciei se ating în jur de 5 grade. La noapte o să ningă puţin şi aici, dar în sud-vestul extrem o să fie lapoviţă şi condiţii de polei.

Citeste si: VIDEO- Gravidă prinsă în mijlocul viscolului.A trebuit să nască acasă

Se mai îndreaptă vremea şi în ţinuturile sudice. Temperaturile, un pic mai ridicate decât ieri, ajung pe la 5 grade în Lunca Dunării şi cerul se degajează treptat după prânz. Urmează însă o noapte mai rece decât noaptea trecută, cu minus 7 grade în dealurile Munteniei.

Vremea la munte

La munte, vremea se încălzeşte, dar norii apar frecvent şi vor aduce ninsori slabe, trecătoare. Vântul va sufla destul de tare şi poate depăşi viteze de 70 KM/h, iar la noapte o să fie lapoviţă şi condiţii de polei.

Vremea în următoarele zile

Vineri, temperaturile încep să crească, dar avem vreme închisă şi câteva ninsori slabe prin nord-vest şi centru. Spre seară, în vestul ţării apar ploile, în rest e posibil să cadă lapoviţă.

Sâmbătă, se face mult mai cald decât ar fi normal la această dată. În vest, nord şi centru o să plouă; la munte o să fie lapoviţă, iar pe creste va ninge. În sud, găsim vreme mai bună şi doar câţiva stropi de ploaie.

Duminică, se răceşte în cea mai mare parte a ţării. În vest, nord şi centru, rămânem cu atmosfera închisă. O să ningă la munte şi prin Bucovina, va fi lapoviţă în nord-vest şi centru şi ploi în celelalte zone.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si