La sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii din Harghita au primit 10 apeluri, cauza fiind prezența urșilor mult prea aproape de zonele locuite.

Prezenţa animalelor a fost semnalată lângă un complex turistic, o stână, un hotel şi un cimitir. 

De vineri și până luni autoritățile au primit zece apeluri prin care era semnalată prezenţa unor urşi în localităţile Miercurea Ciuc, Băile Tuşnad, Văleni, Odorheiu Secuiesc, Păuleni, Şicasău şi Lacul Zetea. 

“Patru apeluri au fost înregistrate vineri, 20 august, primul la ora 02:04, prin care ne era semnalată prezenţa unui urs în apropierea campingului din împrejurimea Lacului Zetea. Patrula de jandarmerie trimisă acolo nu a mai găsit ursul în zonă. Următorul apel primit la ora 22:05, şi care a necesitat intervenţia noastră, semnala prezenţa unui urs la izvorul de apă minerală din cartierul Şumuleu, municipiul Miercurea Ciuc. La faţa locului a fost trimisă imediat o patrulă de jandarmerie, care a trecut la îndepărtarea acestuia înspre zona împădurită”, se arată în comunicat.

Citeste si: A fost lansată o platformă pentru adopţia animalelor fără stăpân

Vineri la ora 23:05 a fost semnalată prezența unui urs în apropierea unui complex turistic din oraşul Băile Tuşnad.  

De asemenea, vineri a mai fost primit un apel la ora 09:21, prin care era semnalată prezenţa unui urs la o stână din apropierea satului Văleni, comuna Feliceni, animalul sălbatic părăsind însă zona singur.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Sâmbătă, 21 august, au fost înregistrate patru apeluri, două din  Odorheiu Secuiesc şi două din Băile Tuşnad.

“În ceea ce priveşte intervenţiile din Băile Tuşnad, acestea au fost solicitate la orele 22:04 şi 23:50, fiind anunţate prezenţa a câte unui urs în apropierea unui hotel, respectiv strada Gării, de fiecare dată patrula de jandarmerie îndepărtând ursul în afara zonelor locuite. Apelurile din Odorheiu Secuiesc au fost făcute la orele 23:27 şi 23:53, cetăţenii semnalând posibila prezenţă a unui urs pe strada Kis Köves şi strada Însorită. La apeluri s-a deplasat un echipaj de ordine publică format din jandarm şi poliţist, dar de fiecare dată prezenţa ursului nu a fost confirmată”, a transmis Jandarmeria Harghita. 

Citeste si: VIDEO| Incident neașteptat pe drumul spre munte. Un urs s-a urcat pe mașina unor turiști

Duminică au fost înregistrate două apeluri, unul din satul Păuleni, comuna Lupeni, la ora 20:16, fiind semnalată prezenţa unui urs în apropierea cimitirului şi unul din satul Şicasău, comuna Zetea, la ora 23:21.

De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 331 de apeluri făcute prin intermediul SNUAU 112, prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite, iar în toate situaţiile a fost trimis un echipaj de intervenţie.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: Urs îndepărtat de jandarmi din curtea unei gospodării din Neamț


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si