Compania Wizz Air a anunţat printr-un comunicat de presă că va suspenda toate zborurile dinspre şi înspre Chişinău începând cu data de 14 martie.

„Wizz Air a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor. Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia

dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie”, se arată într-un comunicat Wizz Air.

WizzAir va oferi zboruri suplimentare din Iași

Aeronavele care operează în prezent cu destinația Chișinău vor fi relocate către alte destinații din rețeaua Wizz Air.

Citește și: 43 de migranți, inclusiv un bebeluș, și-au pierdut viața după ce ambarcațiunea lor s-a scufundat

Potrivit companiei, după data de 14 martie, Wizz Air va oferi zboruri suplimentare din Iași, care ar putea veni în sprijinul cetățenilor moldoveni. Va există o nouă rută din Iaşi către Berlin, dar vor fi suplimentate şi creşterea frecvenţei zborurilor către către Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton şi Treviso. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: O mare companie aeriană din România, ținta unui atac informatic

Rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască.

Clienții afectați vor putea rezerva un alt bilet sau vor primii banii înapoi

"Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă

de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului", precizează compania.

„Wizz Air va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”, arată compania aeriană.

Citește și: VIDEO- Maia Sandu, președintele Republicii Moldova- discurs în România

Situaţia de la Chişinău este una încordată.  Pe 14 februarie, Republica Moldova și-a închis temporar spațiul aerian, după ce autoritățile române au informat Chișinăul că a fost detectat „un obiect neidentificat de mici dimensiuni asemănător unui balon meteorologic”.  Măsura a venit în contextul în care atât Volodimir Zelenski, cât și Maia Sandu au avertizat că ar exista un plan al serviciilor secrete ruse de a distruge Republica Moldova.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Maia Sandu avertizează că Rusia pregătește o lovitură de stat în Republica Moldova

Între timp, Rusia a acuzat vineri Ucraina că masează trupe în apropierea regiunii transnistrene şi a afirmat că va răspunde oricărei „provocări” militare ucrainene în această zonă.

Moscova susține că astfel Kievul vrea să preia controlul asupra regiunii transnistrene, în timp ce președintele Ucrainei a negat zvonurile, iar Republica Moldova a declarat că nu există urmă de adevăr în aceste acuzaţii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si