Atac informatic asupra unei companii aeriene

„Un incident de securitate izolat a afectat TAROM”, susțin surse din interiorul companiei, conform ProTv.

Citește și: Scandal la bordul unei aeronave rusești. O femeie s-a dezbrăcat la bustul gol și a mușcat un însoțitor de zbor

Anumite fișiere din zona tehnică au fost atacate, dar planul de zbor nu a fost afectat, astfel că nu au avut loc întârzieri, iar sistemul de bilete a mers, la fel și check-in-ul.

De fericire, hackerii nu au perturbat sistemele folosite de piloți. Reprezentanții companiei discută cu autoritățile specializate în securitatea cibernetică pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. 

S-au scumpit biletele de avion: prețurile au crescut și cu 40%

Numărul pasagerilor zborurilor este estimat la 24 de milioane de oameni, în comparație cu perioada pandemiei. Acum, și prețurile călătoriilor s-au mărit considerabil, iar unele bilete sunt mai scumpe și cu 40%.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Chiar dacă biletele s-au scumpit, creșterea numărului de pasageri este posibil, iar acum, aceștia trebuie să plătească și serviciile la bord, care, în trecut, erau gratuite.

Cu toate acestea, profitul companiilor aeriene va fi uriaș anul acesta.

Conform Asociației Internaționale de Transport, peste 4 miliarde de oameni așteaptă să zboare pretutindeni, iar astfel, vor genera venituri de peste 500 de miliarde de dolari.

Citește și: Povestea emoționantă a unei familii de români din Franța. Cu doi copii mici, aceștia locuiesc pe o cutie de carton

În România, Asociația Aeroporturilor a estimat peste 24 de milioane de pasageri.

Trebuie să ne așteptăm la o posibilă aglomerație, din cauză că aeroporturile duc lipsă de personal.

În același timp, clienții vor fi întâmpinați și de prețurile biletelor de anul acesta. De asemenea,  avioanele companiilor de linie vor impune o taxă  pentru unele servicii la bord, care altădată erau gratuite. Spre exemplu, în aeronavele Tarom, mâncarea și băutura trebuie plătite. În alte cazuri, unele companii impun și o taxă pentru selectarea locului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si