Mâncare vegană cu năut. O rețetă simplă și delicioasă
Mâncare vegană cu năut. Năutul se numără printre cele mai vechi leguminoase pe care omul le-a cultivat. Există o mulțime de rețete delicioase cu năut!
Mâncare vegană cu năut .Năutul, cunoscut drept fasole garbanzo, face parte din familia leguminoaselor. La noi în țară năutul a devenit din ce în ce mai popular în ultima perioadă, iar în Orientul Mijlociu este folosit pentru prepararea mâncărurilor de mii de ani.
Iată câteva rețete cu năut!
Primul pas este scoaterea năutului din conserve. Se amestecă cu celelalte ingrediente, se formează chifteluțele și apoi se prăjesc sau se pun la cuptor, în funcție de preferințe.
Este o rețetă rapidă care durează aproximativ 30 de minute, potrivit gourmadelle.com.
Citeste si: Cum să faci must delicios din struguri acasă
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Alertă în Italia. A apărut primul caz de ”gripă australiană”, care afectează și creierul- antena3.ro
Este foarte important ca năutul să fie pasat cu o furculiță sau cu ajutorul unui blender. Se adaugă restul ingredientelor peste. Compoziția este una lipicioasă, dar foarte ușor de modelat. Poate fi lăsată 15 minute la frigider înainte de a le prăji sau de a le băga la cuptor.
Se amestecă toate cele enumerate anterior, se condimentează după preferințe și se servește.
Citeste si: Cât de sănătos este porumbul copt?
Năutul se pune la înmuiat pentru 12 ore. După tot acest timp se scurge și se pune la fiert cu o frunză de dafin, un cățel de usturoi, rozmarin, ulei, boabe de piper pentru 30-45 de minute.
Morcovii și ceapa se toacă mărunt și se călesc în 2 linguri de ulei peste care se pun 100 mililitri de apă sau supă de legume, în funcție de preferințe.
Se lasă pe foc 5 minute, iar peste se pune sucul de roșii, cimbru, sare și piper măcinat după gust.
Citeste si: Anunț pentru pensionarele din țară! Când vor fi încărcate cardurile de alimente- kfetele.ro
Citeste si: EXCLUSIV! Ce planuri are Mihai Trăistariu de Sărbători- radioimpuls.ro
Năutul fiert și scurs de apă se amestecă cu sosul preparat, o frunză de dafin și se bagă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Când este gata îl scoatem din cuptor și punem pe deasupra pătrunjelul tocat mărunt.
Citeste si: Trei rețete simple cu ouă pentru un mic dejun delicios și copios