VIDEO - Zboruri anulate înainte de Paște. Haosul din companiile aeriene

Se pare că lipsa personalului, cauzat în mare parte din cauza pandemiei de coronavirus, a dus la destabilizarea companiilor aeriene. Astfel, multe zboruri sunt întârziate sau chiar anulate înainte de Paște.

Author: Laura Macovei joi 07 aprilie 2022 , 07:51

Zboruri anulate înainte de Paște. Haosul din companiile aeriene

Zboruri anulate înainte de Paște. Haosul din companiile aeriene

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe măsură ce statele au început să renunțe la restricțiile impuse în pandemie, oamenii și-au reluat călătoriile. 

După ce creșterea cazurilor de Covid-19 în Marea Britanie a provocat absenţe ale personalului companiilor aeriene şi aeroporturilor, care aveau deja probleme în a găsi personal după

ce lucrătorii au părăsit industria în timpul pandemiei, mii de turişti şi-au văzut vacanţele de Paşte perturbate sau chiar anulate, deoarece companiile aeriene şi aeroporturile nu au suficient personal pentru a face faţă cererii, potrivit Reuters. 

Zeci de zboruri anulate în doar o zi

O companie aeriană low-cost a anulat marți aproximativ 60 de zboruri în Marea Britanie și anunță că se așteaptă la un număr similar de anulări în zilele următoare. Asta după ce în weekend transportatorul a anulat peste 200 de curse, iar luni alte 62.

Citeste si: Radu i-a adresat replici dure unei concurente în ,,Casa iubirii'': ,,Ce dai primești!''. Aceasta a părăsit în lacrimi camera roșie- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Consultanții din turism spun că ar fi nevoie să treacă cel puţin două- trei luni pentru a depăși situația dificilă, care a fost creată de lipsa personalului, creșterea cazurilor de Covid-19 şi întârzierile în aprobarea permiselor de securitate pentru angajații aeroporturilor şi companiilor aeriene.

Compania a refuzat însă să ofere detalii despre zborurile anulate din alte motive, dar un purtător de cuvânt a declarat că numărul zborurilor anulate în ultimele zile din cauza îmbolnăvirii personalului este de cel mult zece.

Lipsa de personal este o problemă atât în aer, cât și la sol.

Plângerile pasagerilor

Marți, cozile de la Aeroportul Manchester, au fost atât de mari încât au ieșit din terminal, iar pasagerii s-au plâns că au așteptat ore întregi la caruselul de bagaje.

Reprezentanții aeroportului au arătat că pe măsură ce activitatea continuă să se redreseze după pandemie și numărul de pasageri crește, cozile de securitate pot fi uneori mai lungi decât de obicei.

Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene estima la începutul anului că traficul de pasageri va ajunge în acest an până la 90 la sută din nivelul din 2019. Asta după ce anul trecut companiile aeriene din Europa au înregistrat pierderi de 18,5 miliarde de euro, în condițiile în care numărul de pasageri a fost cu 1,5 miliarde mai mic decât înainte de pandemie, iar numărul zborurilor a fost cu aproximativ 70 la sută mai redus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si