Achiziționăm, de-a lungul anilor, numeroase produse textile. Și aici ne referim nu doar articole de îmbrăcăminte dar și la perdele și draperii, prosoape, lenjerii de pat, covoare, materialul textil de pe canapele sau scaun, etc: ”Ne-am gândit oare că dacă acestea nu provin dintr-un lanț de trasabilitate sigur, ne pot pune în pericol sănătatea ?”.

Atenție mare la hainele pe care le cumpărăm

InfoCons aduce în atenția cumpărătorilor 10 reguli de bază de care trebuie să țineți cont când achiziționați astfel de produse:

1. Cum ne imbrăcăm așa trăim! Viața noastră înseamnă mai mult decât fashion, moda trece, dar sănătatea trebuie să rămână!

2. Atenție mare la hainele pe care le cumpărăm. Citiți eticheta! Nu achiziționați produse vestimentare neetichetate!

Zece reguli de aur atunci când cumpărați textile

Zece reguli de aur atunci când cumpărați textile

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: EXCLUSIV: Taxe și impozite mai mari. Cât de afectați vor fi românii?/ Mihnea Predețeanu: ” Cetățenii vor simți și ei unda de șoc în special prin creșterea de prețuri”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

3. Achiziționați produsele textile numai din magazine specializate care au afișate toate datele de identificare si neapărat să solicitați bonul fiscal!

4. Respectați indicațiile de întreținere a produsului textil, care se găsesc inscripționate pe eticheta acestora.

Spălați întotdeauna produsele textile noi

5. Spălați întotdeauna produsele textile care vin în contact cu pielea înainte de prima utilizare.

Zece reguli de aur atunci când cumpărați textile

Zece reguli de aur atunci când cumpărați textile

[Sursa foto: Pexels.com]

6. Contribuiti la menținerea unui mediu sănătos pentru generațiile viitoare și colectați selectiv deșeurile din materiale textile de cele municipale! Nu ardeți produsele textile pe care nu le mai utilizați!

Citește și: Cum alegi produsele de machiaj potrivite- 7 criterii de care să ții cont

7. Cumpărați inteligent și protejați viața copiilor dumneavoastră! Evitați achiziționarea de produse neconforme cu conținut de substanțe cu potential cancerigen (formaldehidă, amine aromatice, metale grele).

Nu încurajați comercializarea produselor contrafăcute!

8. Cumpărați responsabil! Nu încurajați comercializarea produselor contrafăcute!

9. Nu vă lăsați atrași de produse vestimentare și pentru casă (lenjerii de pat, perdele, covoare etc.) cu prețuri mici, costurile pentru sănătate vor fi duble!

Citește și: Canicula poate fi periculoasă pentru persoanele cu probleme cardiovasculare

10. Atenție la achiziționarea on-line a produselor textile! Nu cumpărați de pe site-uri nesigure, trebuie să ai acces la datele de identificate ale operatorului care deține acel site.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si