Zeci de arestări la Paris. Capitala franceză, un butoi cu pulbere

În total 31 de persoane au fost arestate în marja celei de-a 19-a zi de mobilizare a ”vestelor galbene” în capitala franceză, a anunţat sâmbătă Prefectura Parisului, care a precizat că 15 persoane au primit avertismente în perimetrul interzis şi au fost efectuate peste 2.000 de controale preventive, relatează Reuters şi AFP.

E. V., sâmbătă 23 martie 2019 , 15:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Niciun incident nu a avut loc la adunări aflate în curs sâmbătă, pe Trocadéro şi în sectorul Châtelet, potrivit prefecturii, scrie News. 

Niciun manifestant nu şi-a făcut apariţia în sectorul Champs-Elysées, în care manifestaţiile au fost interzise, precizează sursa citată. Câteva zeci de manifestanţi se adunaseră să participe la un marş din Piaţa Denfert-Rochereau, către Piaţa Saint-Pierre.

Alte manifestaţii erau în curs de adunare în mai multe oraşe franceze. Poliţia evacua Piaţa Garibaldi la Nisa, unde persoane s-au adunat sâmbătă dimineaţa, în pofida interdicţiei de a manifesta. Şase persoane au fost arestate în prima parte a zilei.

Alte adunări organizate în Franţa se desfăşurau paşnic. La Tourcoing (Nord), zeci de persoane urmau să se ducă la Lille, situat la aproximativ 12 kilometri distanţă.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si