Zeci de copii răpiți de la școală. Unde s-a întâmplat nenorocirea

Un număr mare de copii au fost răpiţi de indivizi înarmaţi de la o şcoală islamică din zona de centru-nord a Nigerului, informează AFP.

Author: Razvan Ilie luni 31 mai 2021 , 09:01

Copii răpiți de la școală[Sursa foto: ThisDay.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Dramă pentru sute de părinți

Grupurile armate ai căror membri sunt denumiţi în mod obişnuit "bandiţi" terorizează populaţiile din zona central-vestică şi de nord-vest a Nigeriei, jefuind sate, furând animale şi efectuând răpiri în masă pentru răscumpărare.

De câteva luni, aceşti bandiţi sunt angajaţi în răpiri în masă care vizează unităţi şcolare: 730 de copii şi adolescenţi au fost răpiţi din decembrie 2020, potrivit Agerpres

Citeste si: Doliu în lumea filmului. Actorul care l-a jucat pe Tarzan s-a prăbușit cu avionul. A murit și soția sa

Copiii prea mici să meargă pe picioarele lor au fost eliberați

"Un număr încă incert de elevi de la şcoala islamică Salihu Tanko au fost răpiţi", a transmis guvernul statului nigerian Niger. Potrivit oficialilor, bărbaţi înarmaţi pe motociclete au atacat şcoala. 

Bandiții din Niger au răpit sute de copii în ultimul an[Sursa foto: The Nation]

"Răpitorii au eliberat 11 copii, care erau prea mici pentru a merge pe jos", a indicat guvernul, care a denunţat acest eveniment "nefericit" şi creşterea răpirilor pentru răscumpărare în centrul şi nordul celei mai populate ţări din Africa.

Citeste si: VIDEO- Asasini plătiți, în cazul execuției cu bombă de la Arad?

Şcoala coranică Salihu Tanko din Tegina înregistra aproximativ 200 de copii în momentul atacului, dar mai mulţi au reuşit să scape, a spus unul dintre lideri care a dorit să-şi păstreze anonimatul pentru siguranţa sa.

"La început au luat peste o sută de elevi, dar apoi i-au lăsat pe cei pe care îi considerau prea mici, cei cu vârste între 4 şi 12 ani", a declarat el pentru AFP, adăugând că nu are date exacte despre numărul de copii răpiţi.

Răscumpărare uriașă pentru copiii răpiți

Această nouă răpire a avut loc la o zi după eliberarea a 14 studenţi în statul Kaduna (nord), după 40 de zile de detenţie. 5 studenţi au fost executaţi de răpitorii lor în zilele următoare răpirii lor pentru a face presiuni asupra familiilor şi a obliga guvernul să plătească răscumpărare.

În presa locală, familiile au spus că au trebuit să plătească 180 de milioane de naira (357.000 de euro) în total pentru a-şi regăsi copiii.

Citeste si: VIDEO- Fiul Clejanilor, prins drogat la volan


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si