Zeci de tinere din Buzau au fost racolate pentru a se prostitua in strainatate. Tinerele erau seduse de ideea unei relatii de dragoste

Grupari infractionale, care au racolat 30 de tinere pe care le-au trimis sa se prostitueze in mai multe state europene au fost destructurate de DIICOT.

M. P., miercuri 12 septembrie 2018 , 18:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Doua retele de traficanti de persoane cu ramificatii in Scotia si Irlanda de Nord au fost destructurate de politistii buzoieni, sub coordonarea DIICOT, in urma a 18 perchezitii facute in judetul Buzau.

Potrivit anchetatorilor, incepand cu anul 2012 membrii gruparilor ar fi racolat din Romania 30 de tinere pe care le-au dus in state precum Olanda, Spania, Suedia sau Marea Britanie, pentru a se prostitua.

Potrivit DIICOT, in perioada 2012-2018 s-au constituit si au functionat doua grupari infractionale specializate in proxenetism si trafic de persoane, iar in acest caz au fost retinute sapte persoane care urmeaza sa fie duse la Tribunalul Buzau cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Astfel, s-a stabilit ca in perioada 2008-2010 unul dintre inculpati a obtinut sume de bani insemnate din practicarea prostitiei de catre mai multe tinere, in Spania. Tinerele erau seduse de ideea unei relatii de dragoste cu inculpatul, fapt pentru care o mare parte din sumele de bani obtinute prin practicarea prostitutiei ii erau date acestuia fie in mod direct, fie, in cele mai multe dintre cazuri, prin transmiterea banilor prin sistemele de transfer rapid, din Spania in Romania.

In perioada 2010-2012, doua dintre victime au

fost trimise sa se prostitueze in Olamda, iar incepand din august 2012 barbatul a initiat si constituit un grup infractional de natura interfamiliala avand acelasi scop, de comitere de infractiuni de proxenetism. Din aceasta grupare a facut parte si sora inculpatului, care, in cursul lunii august 2012,  s-a deplasat in Amsterdam impreuna cu fiica sa  ce urma sa practice prostitutia in locuri special amenajate in acest sens -”la vitrine”, precum si cu nepotul inculpatului, care a racolat la randul sau  o tanara care urma de asemenea sa practice prostitutia.

Potrivit procurorilor, inculpatul a racolat mai multe tinere pe care le determina sa practice prostitutia, asigura transportul tinerelor care de regula calatoreau catre Olanda cu avionul, a coordonat demersurile pentru obtinerea de catre acestea a documentelor, a asigurat cazarea acestora si beneficia de banii obtinuti de ele din prostitutie.

In primavara anului 2014, barbatul a constituit un alt grup infractional, de aceasta data activitatea de prostitutie fiind organizata pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, mai exact in Irlanda de Nord si  in special in Scotia.

Noul grup infractional, la care ulterior au aderat si alte persoane, racola tinere dispuse sa practice prostitutia si care  ulterior erau trimise in orasul Glasgow, Scotia. Acestea erau promovate pe diverse site-uri de profil ca fiind persoane ce ofera servicii sexuale contracost, raporturile si actele sexuale avand loc in apartamentele in care locuiau ori in locurile stabilite de catre clienti.

Anchetatorii mai spun ca intre anii 2012-2013, respectiv 2014-prezent, cele doua grupari au obtinut aproximativ 325.000

de lire sterline si 132.000 euro din practicarea prostitutiei de catre 30 de tinere.

"Avand in vedere ca activitatea infractionala a fost desfasurata pe teritoriul mai multor state europene, respectiv Spania, Elvetia, Olanda, Germania, Regatului Unit al Marii Britanii si  Suedia, la data de 11.09.2017 s-a constituit o echipa comuna de ancheta intre  autoritatile judiciare din Romania, Scotia si  Irlanda de Nord", mai spun procurorii DIICOT.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Emotii uriase inaintea celui de-al doilea joc pentru imunitate al saptamanii la... Emotii uriase inaintea celui de-al doilea joc pentru imunitate al saptamanii la Survivor Romania! Iata ce traseu dificil ii asteapta pe Faimosi si Razboinici!
spotmedia.ro
Cum maximizăm eficacitatea vaccinului antiCovid? Cu un somn bun, o alimentație... Cum maximizăm eficacitatea vaccinului antiCovid? Cu un somn bun, o alimentație sănătoasă și cât mai multă mișcare. Fără stres. Și fără țigări
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
b1.ro
Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă
infoactual.ro
Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR! Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR!
infoactual.ro
Horoscop 10 aprilie 2021. O zodie primește o lovitură dură: văd totul într-o lumină... Horoscop 10 aprilie 2021. O zodie primește o lovitură dură: văd totul într-o lumină negativă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si