Zeci pe persoane plasate în izolare. Au fost la muncă într-o zonă carantinată

50 de persoane din 18 familii din localitatea Șuțești au fost plasate în izolare la domiciliu după ce au mers la muncă într-un sat în carantină.

Author: I.C. luni 11 mai 2020 , 10:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit prefectului judeţului Brăila, Cătălin Boboc, imediat după ce satul Râmnicelu a fost carantinat, ştiindu-se că din comuna brăileană Şuţeşti mai multe persoane merg periodic în judeţul Buzău, în satul închis, a fost demarată o anchetă, iar la finalul cercetărilor epidemiologice, s-a stabilit că nicio persoană din Şuţeşti nu prezintă semne de Covid 19 şi nu ar fi contacţ direct al celor confirmaţi din satul buzoian.

Citeste si: Avertismentul profesorului Rafila. Ce nu este indicat să facem pe stradă

Chiar şi aşa, 50 de persoane din 18 familii au primit recomandarea de a rămâne în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

”Sâmbătă dimineaţă, am discutat cu dl Cristi Codreanu, primarul comunei Şuţeşti, şi am convenint să îi identificăm pe toţi cei care au mers la muncă în comuna Râmnicelu din judeţul Buzău, recomandându-le să rămână in casă până vom primi concluziile epidemiologilor. Listele au fost transmise la DSP, doamna dr. Gavrilescu recomandând autoizolarea voluntară la domiciliu, ca măsură preventivă, neavând până în acest moment vreo persoană cu simptome sau date din care să rezulte că avem vreun contact al unui buzoian infectat.

Citeste si: Părinții acuză profesorii că îi înregistrează pe cei mici în timpul cursurilor online

”Primarul a convocat o şedinţă CLSU ŞUŢEŞTI, pentru această dimineaţă, în cadrul căreia va stabili modul în care vor sprijini familiile izolate”, a transmis luni dimineaţă prefectul de Brăila.

Comuna Râmnicelu este cunoscută ca fiind ”patria usturoiului”, mulţi dintre cetăţenii ocupându se cu comerţul cu produse agroalimentare.

Citeste si: Tătaru anunţă o testare la nivel naţional pentru Covid-19, după 1 iunie

Pacientul-sursă al focarului din satul Râmnicelu, diagnosticat duminică, 3 mai, după ce s-a prezentat la spitalul din Focşani, s-a îmbolnăvit după ce a fost cu răsaduri la o piaţă din Suceava. Iniţial, bărbatul a declarat că a răcit după ce a fost la pescuit şi s-a aruncat în apă după o undiţă, abia într un târziu, când era deja în spital, el recunoscând că a mers la Suceava. În satul Râmnicelu, în afara acestui bolnav, au mai fos confirmate cu coronavirus alte 7 persoane din aceeaşi familie. Contacţii direcţi ai acestuia refuză testarea dar şi să rămână închişi în case, de aceea, autorităţile au decis instituirea carantinei.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si