Noi reguli pentru călătoriile cu trenul. „Este interzisă...”

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că se vor lua măsuri pentru reluarea călătoriilor cu trenul și a anunțat ce obligații vor avea pasagerii.

Author: I.C. luni 11 mai 2020 , 09:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Noi vrem să menținem regulile de ocupare a locurilor în vagoane pe principiul un loc liber un loc ocupat. De asemenea, introducerea obligativității purtării măștii de protecție la bordul trenurilor CFR Călători.

Citeste si: Tătaru anunţă o testare la nivel naţional pentru Covid-19, după 1 iunie

Rămâne suspendată posibilitatea de achiziționare de legitimații de călători fără loc rezervat.

Se menține regula ca șeful de tren sau conductorul doar să vizualizeze biletul de călătorie, fără să îl atingă. Încercăm să vedem dacă reușim să facem acest lucru, să marcăm cu un semn vizibil locurile permise pentru transportul de pasageri.

Este interzisă introducerea vagoanelor de tip restaurant”, a declarat Lucian Bode, la Digi24.

Citeste si: Rafila: „Probabil vor fi zeci de mii de teste la nivel naţional”

Se va lua în calcul și asigurarea echipamentului de protecție pentru personal.

„În acest moment luăm în calcul să asigurăm aceste echipament pentru tot personalul nostru. Și nu este un efort mic, credeți-mă.

Noi am spus foarte clar: nu aveți echipament de protecție nu urcați în tren. Nu exclud ca această măsură să fie obligatorie în condițiile în care nu porți echipament de protecție să nu poți să urci în tren chiar dacă ai bilet.

Citeste si: Marcel Vela, noi detalii despre relaxare. Se va aproba săptămâna viitoare

Dar toate acestea lucruri vor trebui să fie cunoscute înainte, de aceea noi le-am postat în transparență de câteva zile. Mâine poimâine le dezbatem în continuare și toți cei care vor călători începând cu 15 mai vor ști exact la ce să se aștepte pe fiecare mod de transport în parte”, a declarat Bode.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si